Vuletić otkrio kada možemo očekivati početak rada Turskog toka i da li postoji rizik od ruskog monopola

Autor:

Vesti

02.06.2020

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Prvi gas će poteći Turskim tokom početkom iduće godine", izjavio je predsednik Skupštine Udruženja za gas Vojislav Vuletić za "Prvu" televiziju.

Foto: printskrin/TV Prva
Vojislav Vuletić

On je u svom gostovanju u emisiji "Jutro" rekao da izgradnja ovog toka ne kasni zbog korone, već zbog toga što "radovi u Bugarskoj kasne".

- Lično mislim da će otprilike u januaru ili februaru gas moći da bude pušten u eksploataciju - rekao je Vuletić, a za propast Južnog toka optužio je bugarskog premijera Bojka Borisova. 

Borisov je prethodno izjavio da je taj projekat propao zbog korupcije na tenderima, dok je u slučaju Turskog toka "sve transparentno".

- On sada mora da se opravda pred svojim narodom jer je napravio veliku finansijsku štetu - kaže Vuletić i dodaje da izgradnja Turskog toka "ne kasni zbog korone, već kasne radovi u Bugarskoj".

Takođe, on je ubeđen da Amerika nije u mogućnosti da zaustavi ovaj projekat jer je njen uticaj slabiji nego pre deset i više godina.

Na pitanje voditeljke da li će Rusi zloupotrebiti položaj monopoliste, Vuletić tvrdi da - neće.

- 50% Turskog toka je u vlasništvu "Gasproma", a preostalih 50% drže evropske kompanije. To je zajednički, a ne ruski, posao - rekao je i dodao da "mi ruski gas plaćamo jeftinije zbog dobrih poslovnih odnosa".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading