(VIDEO) Putnički saobraćaj se na Jarinju odvija nesmetano, usmene preporuke za samoizolaciju

Autor: kosovo-online.com, republika.rs

Vesti

06.06.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlukom nove kosovske vlade na čelu sa Avdulahom Hotijem da ukine mere reciprociteta uspostavljen je ponovo teretni saobraćaj a preko prelaza Jarinje iz Srbije je na Kosovo prvi kamion prijepoljskih registarskih oznaka ušao koji minut pre 14 časova. Na istom prelazu, bez većih problema, odvija se i putnički saobraćaj.

RepublikaFoto: kosovo-online.com
Foto: Ilustracija

Oni koji su nešto posle podneva ušli iz centralne Srbije na teritoriju Kosova kažu da je procedura da ostave podatke iz lične karte, tačnu adresu i broj telefona uz preporuku da narednih sedam dana provedu u samoizolaciji.

Sagovornici portala Kosovo Onlajn rekli su da nikakav papir o pravilima prema kojima se sprovodi samoizolacija nisu potpisali niti im je dato ništa slično, kao ni to ko će vršiti kontrolu i na koji način proveravati da li se pridržavaju preporuka.

Dok je jednima rečeno da bi u domovima trebalo da budu narednih nedelju dana, bračni par iz Devet Jugovića kod Prištine je dobio informaciju od kosovske policije da smeju da se kreću do prodavnice i do lekara ukoliko im to bude potrebno.

- Dao sam srpski ličnu kartu i saobraćajnu dozvolu, a tražili su mi i tačnu adresu stanovanja na kojoj ću biti narednih sedam dana. Uputili su me na ambulantu gde su mi izmerili temperaturu. Nisu mu dali nikakav papir, ali su mi rekli da ne bi trebao da se udaljavam od kuće u narednih sedam dana - kaže za Kosovo Onlajn sredovečni čovek iz Lapljeg Sela.

Za razliku od njega, momak i devojka iz Kraljeva su dobili samo usmeno obaveštenje da u narednih sedam dana ne bi trebalo da napuste teritoriju Kosova.

- Dali smo im lične karte i ništa nismo potpisali, a oni su nam samo rekli da ne bi trebalo da u narednih sedam do deset dana napustimo teritoriju Kosova - rekli su nam u prolazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading