Vučić: Skupština je ključno mesto za razgovor

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.06.2020

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština Srbije je ključno mesto za razgovor i za ispoljavanje bilo kakvih međupartijskih tenzija, a važno je da u Skupštini više ne idemo sa hitnim procedurama, što je bio slučaj u svakom od prethodnih perioda, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

On je ocenio da nema nijednog zakona iz perioda Demokratske stranke, Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića da je donet, a da nije po hitnoj proceduri i dodao da se budžet više neće izglasavati kao jedna od 50 tačaka, već kao posebna tačka sa duplo većim vremenom nego što je predviđeno poslovnikom.


Vučić je u intervjuu za Radio Slobodna evropa ocenio da postoji ogromna medijska dominacija političara - tajkuna iz ranijih perioda koji drže pod svojom kontrolom veliki broj medija i stalno to nameću kao svoju istinu.

- Izbori su izuzetna prilika i biće šaren parlament i biće prilika da se svačija pozicija čuje. Mnogo je važno da posle izbora parlament bude mesto gde će se različiti stavovi, različiti pogledi iskazivati na jedan demokratski način, neka bude i više strasti, neka bude ponekad i težih reči koje neće prelaziti granice dobrog ukusa dakle, ali to je idealno mesto i to je mesto za pravi pravcati dijalog - rekao je predsednik Srbije.

On je kazao da je nudio dijalog bezbroj puta, ali da je to opozicija odbijala uz obrazloženje da je "svako ko se pojavi u razgovoru sa Vučićem izdajnik, bednik, da je prodao interese opozicije".

Vučić se složio sa konstatacijom novinara da u prethodnom skupštinskom sazivu opozicija nije imala priliku da priča pošto su se koristili amandman i dodao da je to bila velika greška koja je ispravljena pre devet ili deset meseci.

 -Poslovnik je bio neizmenjen ili gotovo neizmenjen, što je bilo loše. Sada je ta praksa drugačija i opozicija ima sva prava da podnosi amandmana koliko želi, koliko hoće i da po tim amandmanima između ostalog govori -  rekao je Vučić.

Kada se radi o izbornoj kampanji, Vučić kaže da je najvažnije da se ljudima obraćate na odgovoran i na ozbiljan način, da im govorite šta je moguće, kao i da SNS ljudima govori da će biti mnogo problema, da će biti teško, ali da će se boriti za svoju zemlju.

- Ono što je važno, to je da obezbedimo ekonomski procvat Srbije, dalji napredak po svim pitanjima, zapošljavanje ljudi, dodatno zapošljavanje ljudi da dođemo do evropskog proseka, do evropskog nivoa. Ja verujem da mi možemo da držimo jednocifreni procenat nezaposlenosti 9,5; 9,7 odsto i da pokušamo da spustimo na evropski nivo u narednih tri, četiri godine do 8 odsto - rekao je Vučić.

On je ocenio i da je Srbija sa najsnažnijim merama u jugoistočnoj Evropi ušla u borbu protiv virusa Kovid-19, a da je u planu jačanje zdravstvene infrastrukture, dalje jačanje našeg obrazovanja, posebno dualnog obrazovanja gde je bilo mnogo problema.

- I čini mi se da prihvatanje tog švajcarsko-nemačko-austrijskog modela donosi Srbiji velike koristi u samoj ekonomiji. Dalji razvoj IT sektora, jer IT sektor sa 5,3 odsto ukupnom učešću BDP-a polako pristiže poljoprivredu koja nam je nekad bila na 12, 11, danas na 9,5 odsto. To su važne stvari za Srbiju - rekao je Vučić.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Prvoborac

07.06.2020 19:18

To i jeste jedino mesto za rasprave i konfrontirana mišljenje. Sve ostalo je odraz nevaspitanja i javašluka.

M Novosel

08.06.2020 04:57

@Prvoborac - Prvoborac:To bi trebala da zna i naša opozicija, a ne da dijalog vode na ulici.

Rale

08.06.2020 06:23

@Prvoborac - Upravo tako. Rasprava samo u skupštini.

Filip

07.06.2020 19:29

Razgovori se vrše zu skupštini, a ne na ulici.