Presuda Brkiću - ugrozio sigurnost Nikole Petrovića

Autor:

Vesti

09.06.2020

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovan Brkić, urednik magazina Tabloid, osuđen je zbog ugrožavanja sigurnosti Nikole Petrovića, nekadašnjeg direktora "Elektromreža Srbije".

RepublikaFoto: youtube.com/Centar - zvanični kanal
Milovan Brkić

Kako je odlučeno sudskom presudom, koju je 9. juna izrekao Viši sud u Beogradu, Brkiću je utvrđena kazna zatvora od tri meseca koja se neće izvršiti ako on u roku od godinu dana od dana pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo.

Brkić je oglašen krivim jer je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Petrovića, pošto je kao glavni i odgovorni urednik magazina Tabloid u tekstu "Pomozite nam da ih se otarasimo", koji je objavljen 7. septembra 2018. godine na internet stranici Tabloida, pozvao čitaoce da "pomognu kako bi se rešili ljudi kao što je oštećeni Nikola Petrović", jer po njegovim navodima "Petrović jedino nije otporan na metal".

Osim ove presude, Petrović je upućen da svoj imovinskopravni zahtev ostvari u parničnom postupku. Brkić ima pravo na žalbu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading