Orlić: Đilas odgovoran za ogroman broj afera

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.06.2020

08:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je danas da je Dragan Ðilas odgovoran za "beskrajan niz" afera, za koje su postojali dobro uhodani obrasci i matrice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

- Baš kao što je i u slučaju preprodaje reklamnih sekundi između Ðilasove ''Dajrekt medija'' i RTS-a na odgovornost pred zakonom pozvan menadžment Ðilasove kompanije i ljudi iz marketinga RTS-a, tako se radilo i takav je epilog bio i u brojnim drugim slučajevima - rekao je Orlić, prenosi SNS u saopštenju.

Orlić je naveo da je Ðilas svog saradnika Aleksandra Stamenkovića iz javnog preduzeća Ada ciganlija, nakon što je tamo napravio štetu, poslao u JKP "Gradska čistoća", takođe na rukovodeću funkciju, da bi se potom desile čuvene afere, poput afere kupovine zgrade Ineksa, za koju nije postojala ekonomska opravdanost, kupovine nefunkcionalnih podzemnih kontejnera, kad je pričinjena šteta po građane Beograda, građane Srbije i budžet, bila šest miliona evra.


- Primenjujući istu šemu iz devastiranog preduzeća fabrike Viskoze u Loznici, svog ličnog prijatelja Marka Blagojevića, Dragan Ðilas dovodi u Beograd na mesto direktora Agencije za investicije, da bi kao direktor Agencije završio upleten u aferu Bulevar, zajedno sa gradskim menadžerom i brojnim drugim neposrednim saradnicima Dragana Ðilasa - rekao je Orlić, preneo je SNS u saopštenju.

- Dakle, princip je bio uvek isti, od slučaja do slučaja, od afere do afere, lojalni Ðilasovi poslušnici dobijali su moć u ruke i koristili je da naprave štetu po građane Beograda i Srbije, a korist za Ðilasa i njegove firme, a kada dođe do zakonske odgovornosti, odgovarali su ti drugi, nikada onaj koji vuče konce u pozadini, nikada sam Dragan Ðilas - zaključio je Orlić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
BozaB

12.06.2020 08:37

Djilas je apsolutni rekorder po broju afera u celoj Evropi. Nema one u kojoj nije ucestvovao.

Darko

12.06.2020 08:43

Kada su razne malverzacije u pitanju Đilas je tu broj 1.

Goran

12.06.2020 08:52

Djilas je na raznim aferama i malverzacijama izgradio svoju imperiju.

Žuća

12.06.2020 09:01

Đilas je sinonim za afere.