Čisti stranku od neposlušnih kadrova! Lutovac izbacuje Balšu i još 30 funkcionera DS

Autor:

Vesti

15.06.2020

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider demokratske strane Zoran Lutovac odlučio je da dokrajči DS. Pored toga što ova stranka neće imati poslanika u parlamentu jer, prema odluci šefa partije, bojkotuje izbore, Lutovac dodatno otežava poziciju stranke izbacivanjem funkcionera poput Balše Božovića iz stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Lutovac

Naime, potpredsednica DS Dragana Rakić potvrdila je da Lutovac pravi liste za odstrel. Govoreći o stranačkim reformama, Rakićeva je potvrdila da šut-karta čeka sve koji su se ogrešili o politiku stranke.

- Iz članstva Demokratske stranke biće izbačeno više od tridesetak članova koji će učestvovati na izborima na nekoj listi ili su pomagali u skupljanju potpisa za neku drugu stranku. S obzirom na to da su prekršili stranačku disciplinu i otvoreno se stavili na stranu pučista koji su želeli da iniciraju smenu Zorana Lutovca, prema mom mišljenju, to će otežati, odnosno onemogućiti povratak Borisa Tadića i SDS u DS - izjavila je Rakićeva.

S druge strane, Božović, koji je uz Bogdana Tatića i Igora Salaka na listi za odstrel, poručio je da se na kaje zbog svega što je radio, te da bi ponovo uradio iste stvari.

- Ako se neko naljutio što sam branio osnivača Demokratske stranke profesora Dragoljuba Mićunovića od brutalnog vređanja Boška Obradovića, onda treba da znaju da bih to uradio ponovo. Ako se neko naljutio što sam rekao da nije vredno žrtvovati Demokratsku stranku da bi opstao kilavi Savez za Srbiju, neka znaju da ću to reći opet. Ako smeta što se zalažem za stvaranje velike Demokratske stranke, koja je preduslov rušenja režima Aleksandra Vučića, onda im ne mogu pomoći - poručio je Božović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading