(VIDEO) Vučić u Centru za robotiku Učiteljskog fakulteta: Drago mi je da je Srbija razmela da je ovo put budućnosti

Autor: Republika

Vesti

15.06.2020

07:58 >> 08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi izložbeni prostor Centra za robotiku i veštačku inteligenciju u obrazovanju.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Obilazak Centra za robotiku Učiteljskog fakulteta

- Digitalni razvoj i razvoj tehnologije je pokretačka snaga celog sveta. Kina i Srbija čini se sve više sarađuju u ovim oblastima i nadam se da ćemo je tek razvijati - rekla je ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

- Srbija je razumela da je ovo put u budućnost i da je to za našu zemlju najvažnije. Sve što smo danas videli je nadrealno, iako smo možda mislili da ovo nije moguće u Srbiji, sada smo videli da jeste. Ovakav isti centar ćemo da otvorimo u Novom Sadu i Trsteniku - najavio je predsednik Srbije. 

- Hoću da se zahvalim i dekanu i svim našim ljudim koji su uložili veliku energiju. Mi jesmo uložili novac, ali oni su ti koji su sve sproveli u delo. Srećan sam zbog napretka Srbije u ovoj oblasti. Vama ekselencijo, hvala još jednom. Hvala na podršci i pomoći, a mi ćemo se truditi da budemo što bolji, najbolji u regionu - rekao je Aleksandar Vučić.

- Drago mi je da su naš predsednik i ministri učinili sve da ovaj porjekat uspe. Ideja je da se proces učenja modernizuje, da se dobij ufunkcionalna znanja neophodna u 21. veku, uz pomoć kompanije "Net Dragon" mi smo uspeli da napravimo centar koji nije samo izložbeni prostor već centar za istraživanje i unapređenje obrazovanja. Mi ovim vraćamo vaspitnu funkciju školi, mi želimo da nastavnik ne bude opterećen mnoštvom informacije već da bude usmeren i na formiranje vrednosnog sistema kod učenika - rekao je Danimir Mandić dekan Učiteljskog fakulteta u Beogradu.

Pre toga, predsednik Srbije obišao je prostorije Centra za robotiku Učiteljskog fakulteta pri čemu su ga zaposleni u ovoj ustanovi upoznali sa mogućnostima koje studentima pruža ovaj moderni centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
lak

15.06.2020 08:36

Impresioniran sam ovim robotom....

milos

15.06.2020 08:37

Počeli smo i mi trku sa svetom u ovoj oblasti.

BozaB

15.06.2020 08:41

Najmodernije i najinovativnije tehnologije danas su realnost za Srbiju.

Ana

15.06.2020 08:46

Ulaganje u nauku je jako važno.