Lupio pa ostao živ: Enver Hodžaj optužio Srbiju i Rusiju da organizuju litije u Crnoj Gori

Autor: borba.me, republika.rs

Vesti

15.06.2020

19:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Demokratske partije tzv.Kosova i bivši ministar spoljnih poslova te zemlje Enver Hodžaj ocenio je da marš (litije) u Crnoj Gori organizuju Rusija i Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
Enver Hodžaj

- Oni koriste Srpsku pravoslavnu crkvu da bi potkopali nezavisnost i legitimnu vladu Crne Gore. Mogli bi crkvu ili druge iskoristiti za stvaranje nestabilnosti na Balkanu i protiv Zapada - napisao je Hodžaj na Tviteru.

U više crnogorskih gradova juče su, nakon tri mjeseca pauze, u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske i eparhija Srpske pravoslavne crkve u u Crnoj Gori održani molebani i litije zbog neslaganja sa usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti.

Hodžaj je svojevremeno, za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao s čelnicima tih država da ''osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading