ŠOK! Evo šta je Srbe dočekalo u Grčkoj posle korone

Autor:

Vesti

18.06.2020

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva grupa od oko 500 srpskih turista stigla je u Grčku, gde ih je dočekao hladan tuš. Apartmani su neočišćeni, prljavština i paučina na sve strane, ponegde nema escajga. Plaže su puste, a more kristalno čisto. Koronu niko i ne pominje.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Gužve na granici

Ovo je bio prvi utisak Beograđanina Đorđa Stevanovića, koji je sa porodicom došao na odmor u Nea Flogitu.

- Smeštaj smo rezervisali još u februaru preko interneta i dva dana pred polazak poslao sam gazdi mejl s pitanjem da li da s porodicom dolazim na odmor. Odgovorio mi je da je na meni da odlučim. Posle premišljanja supruga i ja smo ipak prelomili i krenuli put Grčke. Posle sedam sati čekanja na granici, kad smo konačno ušli u Grčku, mislio sam da je našim mukama kraj, ali sam se prevario - priča Đorđe.

Prelazak granice

  • Na bugarsko-grčkoj granici čeka se satima, neki prođu za sat i po ili dva, ali se neki žale da su čekali i po sedam ili osam sati
  • U istoj koloni čekaju svi, bez obzira na to iz koje su zemlje
  • Testiranje na KOVID-19 je nasumično
  • Carinci, pored ličnih podataka, uzimaju i broj telefona
  • Obavezno ostaviti adresu boravka u Grčkoj
RepublikaFoto: pixabay.com
Grčka/Ilustracija

Do apartmana koji su rezervisali stigli su u sedam sati ujutru, probudili su domaćina, koji je bio šokiran kad ih je ugledao. Uz bujicu izvinjenja na lošem engleskom otključao je apartman i pustio goste da se smeste.

- Grk se izvinjavao i objašnjavao nam da nije očekivao da ćemo ipak doći. Apartman nije čišćen od jesenas, kada je zatvoren, ali je gazda već u osam ujutru pozvao servis za čišćenje da nam spreme sobe. Obećao je da će do podneva sve biti sređeno, da ćemo dobiti escajg i ono što nedostaje od posuđa. Iako smo bili umorni od puta, odmah smo otišli na plažu, koja je bila gotovo pusta, a more nestvarno plavo - ispričao je naš sagovornik.

Kako kaže, dešavalo mu se ovako nešto i ranije u Grčkoj i nema veze sa koronom. Prva grupa turista koja iz Srbije obično dolazi krajem maja najčešće se sreće sa problemom prljavih apartmana i nespremnim domaćinima, ali se već za nekoliko dana sve sredi.

- Atmosfera je kao i ranijih godina, kao da korone i nije bilo. Ni turisti ni Grci ne nose maske niti se pominje zaraza. U mestu rade samo dve prodavnice, nema interneta, osim u jednom od retkih barova koji je već otvoren. Domaćini se tek pripremaju za sezonu, koja, po njihovoj računici, počinje 1. jula. Kafići na plaži ne rade, nema ležaljki i suncobrana, otvoren je tek pokoji restoran - završava Đorđe.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading