Ruski MiG zadovoljavajuć: A SADA DRUGA TURA NABAVKE!

Autor: Tanjug

Vesti

20.10.2017

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nabavka za Vojsku Srbije sistema protivvzdušne odbrane "Buk m2" ili "pancir", biće jedna od glavnih tema sastanka ruskog vicepremijera Dimitrija Rogozina i ministra odbrane Sergeja Šojgua sa našim državnim vrhom, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Nastavljamo da opremamo Vojsku Srbije

Osim formalne primopredaje nedavno isporučenih aviona "mig 29", očekuje se i da u Beogradu bude načelno dogovoreno i koji će PVO sistemi u budućnosti braniti naše nebo, navodi list.

Tokom razgovora sa srpskim zvaničnicima, pored nastavka vojno-tehničke saradnje, kako se očekuje, naći će se i ekonomske teme, kao i mogućnosti za jače partnersto odbrambene industrije Srbije i Rusije, pišu Novosti.

Prema saznanjima tog lista, PVO raketni sistemi ruske proizvodnje prva su želja srpske strane. 

Srbije je u Moskvu i zvanično uputila pismo čija je glavna stavka bila zainteresovanost za nabavku sistema S-300. Ova vrsta raketne zaštite, međutim, ne isključuje mogućnost kupovine nekog sistema srednjeg i kraćeg dometa, naveo je list.

Kako se prenosi, sastanak Rogozina i Šojgua sa državniom vrhom Srbije označiće i početak treće faze procesa isporuke "migova 29", a očekuje se da tih 10 aviona u sastavu našeg ratnog vazduhoplovstva dobije najmodernije radare, sisteme za upravljanje vatrom i rakete dugog dometa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading