Vučić: Iako smo ostvarili najveću pobedu ikada, u budućnosti ćemo morati da se menjamo

Autor:

Vesti

21.06.2020

20:22 >> 20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić se nakon ubedljive pobede Srpske napredne stranke na danas održanim parlamentarnim izborima obratio se javnosti. "Ovo je najveća pobeda ikada", rekao je tokom svog govora u centrali SNS-a.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić tokom obraćanja javnosti

Prilikom izlaska na binu, okupljeni su u izbornom štabu su uzvikivali "pobeda, pobeda".

- Ovo je politička pobeda najveća ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao - započeo je svoj govor Aleksandar Vučić.

Govoreći o izbornim rezultatima, Vučić je rekao da je od, nešto više od 3 miliona izašlih birača SNS osvojio više od 2 miliona, na šta se salom promolio gromoglasni aplauz.

Kampanja

RepublikaFoto: Tanjug/I. LIČINA
Foto: Ilustracija

Govoreći o protekloj izbornoj kampanji Vučić je naglasio da je ovo bila najmirnija i najčistija kampanja u prethodnom periodu. 

- Svuda smo pobeđivali, i tamo gde smo nekada gubili, danas smo pobedili - rekao je Aleksandar Vučić.

Ono što on nije mogao da otkrije jeste rezultat izbora na Kosovu i Metohiji, ali je istakao da je tamo bila rekordna izlaznost što govori o podršci tamošnjeg naroda politici SNS-a. Rezultati sa Kosova biće poznati nakon što OEBS prebroji glasove.

Na kraju, predsednik Srbije se zahvalio građanima i glasačima što su po ovom lošem vremenu izašli na izbore i dali svoj glas.

Tokom svog govora, Vučić je iskoristio priliku i da se dotakne problema Kosova, najavljujući tešku jesen. Ali uprkos tome, uprkos izazovima, ljudi veruju politici SNS.

Vučić je naveo da su potrebne promene i mnogo više napora i odgovornosti u budućnosti. Pri tome, dodao je da u svom pobedničkom govoru neće ni reč reći o političkim protivnicima.

Takođe, on se zahvalio i ženama koje su velikom većinom glasale za SNS.

Formiranje vlade

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Foto: Ilustracija

Na pitanje novinara o tome da li će SNS samostalno formirati buduću vladu jer, prema prvim procenama, ova partija ima 190 mandata u skupštini, Vučić je odgovorio:

- Pa, i sa 130 mandata mogli smo da formiramo vladu - kratko je rekao Vučić i dodao da će buduća vlada biti formirana u zakonski predviđenom roku.

- Hvala ženama što su glasale za nas. Žene znaju šta je to stabilnost. One nikada ne glasaju za onoga ko je lep, već za onoga ko donosi sigurnost i budućnost - rekao je Vučić.

Pored toga što je SNS ubedljivo pobedio, Vučić je naglasio članovima da moraju da se spreme za neminovne promene koje slede.

- Moraćemo mnogo toga kod sebe da menjamo jer ćemo jedino tako imati budućnost. Po prvi put, ja sam optimističan u vezi naše budućnosti - rekao je Vučić.

Nemojte da nam zamerite ako budemo ponekad i grešeli jer nosimo teret od 1.000 kilograma na našim plećima.

- Nema ništa lepše od naše Srbije. Živela Srbija! - ovim rečima je Aleksandar Vučić završio svoj govor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
BozaB

21.06.2020 20:51

SNS nece prestati da radi na poboljsanju kako drzave tako i svojih clanova iz dana u dan.

KoleS

21.06.2020 21:37

Clanovi SNS nastavice da rade na sebi, da bi i drzava napredovala na pravi nacin.