BITKA ZA NOVI BEOGRAD: Naprednjaci tražili ponovno brojanje glasova

Autor: Tanjug

Vesti

22.06.2020

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ime liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu" podnet je prigovor Izbornoj komisiji gradske opštine Novi Beograd na zapisnike o radu biračkih odbora i na konačni zapisnik. Zatraženo je novo brojanje glasova na svim biračkim mestima, odnosno od biračkog mesta 1 do broja 142 i utvrđivanje konačnog rezultata glasanja, saopštila je Izborna komisija.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Lista „Aleksandar Vučinć - Za našu decu“ navela je da su u zapisnicima o radu birački odbori pogrešno utvrdili činjenično stanje i pogrešno primenili zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno oni ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista.

Na osnovu navedenih činjenica, Opštinskoj izbornoj komisiji predloženo je da usvoji prigovor i u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika Skupštine Opštine Novi Beograd, tako što će se prebrojati svi glasački listići i poništiti nezakoniti zapisnici o radu, ili da poništi glasanje na tom biračkom mestu.

Podnosilac zahteva navodi da je i u zapisniku komisija pogrešno utvrdila činjenično stanje i pogrešno primenila zakon, jer nisu prikazani pravi rezultati izbornih lista, odnosno da ne odgovaraju glasovima koje je dobila svaka lista, pa je zatraženo da, na osnovu navedenih činjenica, Opštinska izborna komisija usvoji prigovor i, u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima, utvrdi tačne rezultate glasanja za izbor odbornika SO Novi Beograd.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
lak

23.06.2020 07:03

Uveren sam da ce SNS pobediti na Novom Beogradu.....

tara

23.06.2020 07:10

Sve je regularno

Rade

23.06.2020 07:14

Nije nikakav problem da se još jednom prebroje glasački listići na Novom Beogradu, kako bi se otklonila nepravilnost ukoliko je bilo. Nema razloga da padne ni jedna mrlja na fantastičan rezultat SNS-a.

Sonja

23.06.2020 07:25

Pobeda je jedna i jedina, a laži opozicije bezgranične. Neće moći.