Vučić iz Moskve: Putin u oktobru dolazi u Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

23.06.2020

15:19 >> 15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Moskvi je upravo završen sastanak predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina iza zatvorenih vrata. Nakon sastanka Vučić se obratio medijima i istakao da je bilo razgovora i o koronavirusu, kosovskom pitanju, ali i o Rezoluciji 1244 i Bugarskom toku.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da su razgovarali o svim temama, naglasivši da Rusija poštuje stavove Srbije što se kosovskog pitanja tiče.

- Suviše je Putin mudar i veliki i ume da na pametan način ukaže na određene stavove, moram da kažem da je rekao da će doći ponovo u Srbiju. Zaista smo imali veoma dobar sastanak, dalje ćemo jačati naše poverenje i saradnju. Veoma sam zahvalan predsedniku Putinu na otvorenim i iskrenim čestitkama za pobedu Srpske napredne stranke na parlamentarnim izborima - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je najavio da će posle Moskve ići u narednim danima i u Vašington, ali da sastanka sa predsednikom Amerike neće biti. 

- Predsednik Putin potvrdio je da u oktobru dolazi u Srbiju, biće to veličanstven događaj. Zahvalan sam na toplom gostoprimstvu, veoma me raduje dalje unapređenje odnosa naše dve zemlje - rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da je sa predsednikom Rusije razgovarao i o našim ekonomskim odnosima i da su dve zemlje u prva tri meseca uprkos koroni imale uvećanje trgovinsike razmene od sedam odsto.

- To je gotovo neverovatno, razgovarali smo i šta još možemo od ekonomske saradnje da uradimo i uvećamo našu trgovinsku razmenu - kazao je Vučić.

Kaže da je bilo reč i o radu RŽD na srpskim prugama i dodaje da Rusi to rade veoma kvalitetno.

Predsednik Srbje je rekao da je sa Putinom pričao i o o vojnotehnoičkoj saradnji dve zemllje, kao i oko izgradnje gasovoda i kada će da poteče prvi gas kroz Srbiju.

Između Rusije i Srbije razvijaju se veoma pragmatični i istovremeno dobri politički odnosi, istakao je danas predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na početku sastanka sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem.

Putin je, na početku sastanka u Kremlju, izrazio posebno zadovoljstvo posetom Vučića, i zahvalio mu što će prisustvovati svečanoj paradi u Moskvi povodom 75. godina od završetka Drugog svetskog rata, kao i što će srpski vojnici sa svojim drugovima po oružju iz Rusije prodefilovati ulicama glavnog grada Rusije.

Istakao je da će Rusija nastaviti sa investicijama, te dodao da će se nastaviti i razvoj saradnje u svim drugim sferama uključujući bezbednosnoj, pre svega u odbrani protiv savremenih pretnji.

Kazao je da se saradnja nastavlja i u vojnoj oblasti, kulturi, obrazovanja i duhovnoj sferi.

Putin je rekao da su se dve zemlje uspešno borile protiv koronavirusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
BozaB

23.06.2020 17:42

Poseta Putina zaista je velika cast za sve nas.

Isidora

23.06.2020 19:43

Imamo tu cast i privilegiju da nam je jedna takva svetska sila iskren prijatelj i velika podrska.

Hedona

23.06.2020 20:23

Naši gardisti učestvuju na paradi u Moskvi. 75 godina od oslobođenja fašizma u Evropi. Rusija je uvek davala podršku Evropi, ali nikada nije ta Evropa bila pravdena prema Rusiji.

Ivan Kovacevic

23.06.2020 21:20

Bice nam cast da docekamo i ugostimo Putina. On je najveci prijatelj Srba i Srbije, i uvek je dobrodosao u nasu zemlju.