Slobodan Milošević bio je psihopata - šizofrenik?!

Autor:

Vesti

20.10.2017

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim rečima bivši predsednik Srbije opisan je u navodnoj službenoj belešci Republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove, koju je 29. maja 1990. tadašnji šef srpske policije Radmilo Bogdanović poslao na adresu predsednika Predsedništva SFRJ Borisava Jovića.

Drugarice i drugovi, pa verujete li vi u takve beleške: Slobodan Milošević

Službenu belešku, pod oznakom "strogo poverljivo", javnosti je predstavio lider Nove stranke Zoran Živković, a u njoj između ostalog piše:

- Uvidom u medicinsku dokumentaciju i izvođenim radnjama koje su sproveli radnici RSUP Srbije, utvrđeno je da drug Milošević boluje od više bolesti, od kojih su najprisutnije psichonis schiophenica 295 (psihopata - šizofrenik) i diabetes urlitus 250.9 (šećerna bolest). Lekari zdravstveno stanje druga Miloševića ocenjuju kao dosta teško, a radnu sposobnost kao bitno smanjenu - piše u ovom dokumentu.

 

 

MIRA ŠVRLJALA

Sudeći prema zapisu, policija je uredno pratila i Miloševićevu suprugu Mirjanu Marković, te otkrila izvesne vanbračne izlete...

- Drugarica Mirjana Marković prolazi kroz evidenciju SDB, a operativnim radnjama ova služba je došla do saznanja da drugarica Marković Mirjana vodi nedoličan privatni život, o čemu je ova služba obavestila i drug aSlobodana Miloševića - navodi se u belešci.

 

 

Zoran Živković poprilično je ubeđen u verodostojnost dokumenta. Na komentar da je reč o falsifikatu i da tako ne izgleda službena beleška lider Nove Srbije i bivši premijer kaže:

- Očigledno da nikada nisi video dokument sa oznakom strogo poverljivo. Imam razloga da verujem da je zvaničan dokument...

Šainović: Klasično politikanstvo

Bivši premijer i potpredsednik Vlade Jugoslavije Nikola Šainović kaže da je reč o priči koj ase koristi za politikantsku upotrebu.

- Ovo nije redovan vid komunikacije,a i u to vreme ovakva komunikacija između Bogdanovića i Jovića je potpuno besmislena. Reč je o ljudima koji su se svaki dan viđali i radili zajedno. Zašto bi imali potrebu da šalju jedan drugom pisma sa ovakvim sadržajem - pita se Šainović.

Borisav Jović na koga je beleška naznačena, međutim, tvrdi da je reč o falsifikatu.

- To je najveća glupost koju sam u životu čuo. Niko mi nikada takvo pismo nije uputio. To je samo da se čovek smeje. Mi nikada nismo raspravljali o zdravstvenom stanju bilo čijem, a ne Miloševićevom. O tome su brinuli lekari, a ne policija i funkcioneri - kaže Jović za Srpski telegraf.

Drug i drugarica, ali i suprug i supruga - Slobodan Milošević i Mira Marković: Fotografija ukazuje na smernu suprugu, ali narodna izreka kaže: Ispod mire, sto đavola vire...

Sličnog je mišljenja i porodični prijatelj Miloševića Dragan Hadži Antić.

- Bora Jović najbolje zna, on je tu merodavan. Možda je to falsifikat, ja mislim da je glupost - kaže Hadži Antić.

FALSIFIKAT

Bivši obaveštajac Božidar Spasić uveren je da devedesetih uopšte nije bilo moguće na ovaj način pratiti i ispitivati Miloševiće.

- Milošević je tad bio Bog! A i ovako se ne piše, niti se ikada pisao, dopis. To nije službena forma. Ministar policije ne opisuje na ovaj način bolest predsednika, već šalje izveštaje. Mislim da je Živkoviću ovo neko poturio, da bi ga iskompromitovao. Nikad nisam video gori falsifikat - zaključuje Spasić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jovan

20.10.2017 19:28

eto, ona je opštila s drugima, on je opštio s političkim neistomišjenicima, a zajedno, brutalno su opštili s našim mozgovima...