Još 193 novozaraženih koronavirusom u Srbiji! U poslednja 24 sata Kovid-19 odneo 1 život!

Autor:

Vesti

26.06.2020

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 časa testirano je 8.495 ljudi, a virus je registrovan kod njih 193.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na respiratorima je 26 pacijenata.

Zamenica direktora Infektivne klinike Ivana Milošević rekla je za RTS da je na klinici u svakom trenutku 90 bolesnika, a u Prijemnoj ambulanti dnevno se pregleda 300 pacijenata.

Apelovala je na građane koji sumnjaju da su zaraženi koronavirusom da idu u kovid ambulante pri domovima zdravlja, gde se radi primarna trijaža.

Više informacija o koronavirusu pročitajte ovde

Kliničko-bolnički centri "Dr Dragiša Mišović", Zvezdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente. Ta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvorena u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovama biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako bi se pomogao rad kovid bolnica - Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC "Bežanijska kosa".

Opština Raška je donela odluku o hitnim preventivnim merama zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju, a u cilju smanjenja rizika od širenja zaraze.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da građani Srbije moraju biti odgovorniji i disciplinovaniji kad je reč o zaštiti od koronavirusa, te istakao da ne isključuje mogućnost od uvođenja mera, ako to ne bude tako.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading