PREMIJERKA RAZJASNILA KO MOŽE DA OČEKUJE POVEĆANJE PLATE

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2017

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biće povećane u 2018. za pet odsto, dok oni koji rade u javnim preduzećima neće moći da očekuju rast primanja, rekla je premijerka Ana Brnabić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ana Brnabić

Prema njenim rečima, uskoro će biti usvojen zakon o platama zaposlenih u pokrajinama i lokalnim samoupravama, koji će promeniti ceo sistem određivanja zarada na ovim nivoima vlasti.

- Imaćemo jasno definisane koeficijente za kategorije zaposlenih, a osnovice će moći da određuje sama lokalna samouprava. U ovom trenutku je drugačiji sistem, pa sada u praksi imamo po 50 ili 100 koeficijenata i ne možete da upoređujete plate za ista zanimanja u različitim lokalnim samoupravama - objasnila je Brnabićeva.


Ona je rekla da zaposleni u javnim preduzecima, kojima su takode pre tri godine smanjene plate za 10 odsto, sada ne mogu računati na veća primanja.

Premijerka u izjavi objavljenoj na sajtu "Blica" kaže da za javna preduzeća povećanje plata ne važi i da ta preduzeća, na kraju krajeva, moraju da budu profitabilna i da plate isplaćuju iz svog profita.

Prema njenim rečima, u 2018. može se očekivati i smanjenje stope poreza na zarade. 

Kako je navela, verovatno će doći do povećanja neoporezivog dela dohotka, kao i do smanjenja poreza na dohodak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading