Premijerka i ministar zdravlja u žarištu korone: Otišli da se lično uvere u situaciju, a stigao je i kamion medicinske opreme!

Autor: Republika

Vesti

30.06.2020

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, stigla je u Novi Pazar kako bi se i lično uverila u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Ministar zdravlja i premijerka u žarištu korone

Kako su preneli mediji, stigao je i kamion medicinske opreme. Tu se nalaze, kako aparati, tako i sredstva za dezinfekciju i druga oprema poput skafandera, vizira i slično.

Prema spisku opreme koja je upravo stigla u Novi Pazar nalaze se, između ostalog i monitori, ultrazvuk, defibrilatori, EKG aparati, video laringoskop, video bronhoskop, koncentratori kiseonika...

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Brnabić je juče agenciji Tanjug rekla da Vlada Srbije podršku Opštoj bolnici u Novom Pazaru pruža intenzivno od sredine prošle nedelje, ali da želi da vidi da li je bilo šta dodatno potrebno što može da se uradi za Novi Pazar.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Lončar i Brnabić u Novom Pazaru

- U poslednjih 48 sati imamo ogromnu količinu lažnih vesti i dezinformacija u vezi sa situacijom vezanom za Novi Pazar, i želimo da odemo tamo i pokažemo šta je prava istina, šta smo sve uradili i šta sve radimo za Novi Pazar. Ne postoji bolji način od toga - rekla je juče predsednica vlade.

U Novom Pazaru situcija je najkritičnija u odnosu na celu Srbiju, a to je i prvi grad koji je prošle nedelje porglasio vanrednu situaciju zbog širenja korona virusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vujke

30.06.2020 12:10

Za koronu nema vakcine ni leka. Ne pomaže nikakva apoteka. Samo da se čuvamo maskama i fizičkom distancom. Za mene nije prestao policijski čas. Ne izlazim nigde.