Kon objasnio zašto je nošenje maske VAŽNO: Ako ih SVI nosimo, mogućnost zaraze je svedena na svega 1%!

Autor: Republika

Vesti

03.07.2020

07:15 >> 07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog dr Predrag Kon je gostujući na TV Pink objasnio koliko nošenje maski smanjuje mogućnost prenošenja zaraze!

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Predrag Kon

- Trenutno je najveći intenzitet virusa u Beogradu, dosad nikad nije bila ovakva aktivnost. To znači da je velika verovatnoća da kada neko ima temperaturu, gubitak mirisa i ukusa, to znači da je velika verovatnoća da ima Kovid-19 - rekao je Kon.

- Ako svi nose maske onda je mogućnost transmisije virusa svedena na samo jedan odsto, to je ozbiljan rezultat, ali samo ako svi nose maske! Svako ko nosi štiti ga Ako vi nosite masku, a zaraženi ne nosi masku onda je mogućnost da se zarazite 30%, a ukoliko vi ne nosite masku, a zaraženi nosi, vi imate šansu da obolite svega 5% - upozorio je dr Predrag Kon.

- Ipak je trenutno goruće u Novom Pazaru, ali prema mojim informacijama imaju neko smanjenje otkrivenih pozitrivnih slučajeva. Beograd je u ovom trenutku, to je ogroman grad, imali smo probleme sa studentskom populacijom, svega je nešto oko 10% zaraženih studenata je iz studentskih domova, ovi ostali su se zaražavali na proslavama, maturama, žurkama. Pola njih je imalo takva kretanja - objasnio je epidemiolog.

- Beograd je prvi put ove godine u julu skoro dupke pun, to je inače period kada se ide na odmore - kaže Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading