Vučić: Radite kao do sad i niko vas neće skoro pobediti

Autor: Tanjug

Vesti

21.10.2017

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poštujte prošlost, ali tražite budućnost, budite dostojni onoga što smo uradili u poslednjih devet godina i niko vas u skoroj budućnosti neće pobediti, poručio je večeras predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić na obeležavanju devete godišnjice stranke, pod vedrim nebom, na stadionu Tašmajdan.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić, prvi čovek SNS-a

- Srbija je danas zemlja na evropskom putu. Srbija ima svoje ime i prezime, ima svoje ja, Srbija sme i da zagrmi i kada tiho govori, Srbija se danas čuje onako kako se nije čula u poslednjih 20 ili 30 godina - rekao je Vučić pred prepunim tašmajdanskim stadionom, "podvlačeći crtu" i učinak stranke od njenog osnivanja.

- Čuvajte dragi moji naprednjaci i brinite o budućnosti Srbije, čuvajte mir i stabinlost, čuvajte ono što vam u ovom trenutku ne izgleda najpreče, a to je prilika da sa svima u komšiluku razgovaramo, a ne da se sukobljavamo - rekao je.


Svi oni sa kojima pregovaramo, ponavlja Vučić, moraju da znaju da to nije rezultat naše slabosti, već naše želje da živimo u miru, da bi nam deca tako živela, i da bi nam svima bilo mnogo bolje, samo nemojte da pomislite da to radimo što smo mnogo slabi.

- Budite dostojni svega onoga što ste uradili prethodnih devet godina, u teškom vremenu, verujte, radite, menjajte se, učite, budite bolji svakog dana. Sanjajte svoje snove o jakoj i uspešnoj Srbiji i radite još više da ih ostvarite - rekao je lider naprednjaka.
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ


- Poštuje prošlost, ali tražite budućnost i niko vas, sigruno, uskoro u Srbiji neće pobediti - poručio je.

On je istakao da je stranka, na devetu godišnjicu postojanja, jača i da je dosegla istorijski maksimum u istraživanju javnog mnjenja, koji je bilo koja stranka imala od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji, poručivši da treba članovi da rade naporno i dalje za dobrobit zemlje. 

Rekao je da ne prenosi rezultate istraživanja javnog mnjenja da bi se članovi ulenjili, već da se dalje bore za našu zemlju još snažnije, jače, brže i bolje, nego što su činili do sada. 

Dugijemo deci, da budemo potomci, da bi bili preci

Kazao je da je dolazeći na skup prebirao po glavi momente s početka stranke i da se setio Brane Crnčevića, koji je jednako značajan za stranku kao Tomislav Nikolić, a koji je kazao da svi mi dugujemo deci, da budemo potomci, da bi bili preci. 

- Sve je u tim rečima, naša politika i način kojim želimo da se bavimo zemljom. Brana je verovao u veliku prošlost i dužnost nam je da budemo dosledni, kako bi sami mogli da budemo velika prošlost. Verovao je u dug prema deci, čiji preci treba da postanemo - rekao je on. 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ


Potomak je, kako je podvukao, samo onaj koji preuzme odgovornost za sebe i istoriju, koji se ne plaši izazova, koji traga za rešenjima, rešenjima koja donose dobrobit novim potomcima. 

- Biti predak i potomak, to je ideal kojim je težzio veliki pisac, i mora biti ideal stranke i svakog člana. Da budemo dostsjni prošlosti i budućnosti koju pravimo danas. Da radimo tako da nas se ne stide oni koji bili pre nas i koji dolaze posle nas - naglasio je Vučić. 

SNS gubio ali danas smo pobednici

Kazao je da je SNS gubio u prošlosti i to nekad ubedljivo, ali da je to činio uz osobinu koju nisu imali drugi, a to je da je učila iz poraza, menjala se, nije krivila drugog nego sebe, hznala da je to jedini način da bude jača i postane što je danas - pobednici. 

- Zato danas kažem pobeđujte ali radite, menjajte se učite kao da i dalje gubite - poručio je on. 

Srbija, kako je istakao danas je drugačija zemlja, politički i vojno snažnija, ima mnogo više bioskopa, pozorišta i muzeje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading