RASKRINKANA LICEMERNA KAMPANJA PROTIV SRBIJE: Korona im smeta kad Hrvati glasaju!

Autor:

Vesti

07.07.2020

03:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem izložena je žestokim napadima i klevetanju zbog navodnog ugrožavanja zdravlja nacije jer su održani redovni izbori 21. juna, kad su parametri ukazivali na smirivanje epidemije virusa korona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

 Ispostavlja se, međutim, da je ta sramna kampanja dela opozicije Dragana Đilasa i pojedinih stranih centara moći ne samo krajnje besmislena već dokaz njihovog licemerja i dvostrukih aršina.

BESKRAJNI BEZOBRAZLUK

U Hrvatskoj su, naime, održani izbori u nedelju, i to nekoliko meseci pre redovnog roka, uprkos svakodnevnoj erupciji novozaraženih koronavirusom. Iako su usledili dve sedmice posle izbora u Srbiji, nije bilo optužbi da ta članica EU žrtvuje građane zbog politike. I mada je Hrvatska među pet država EU sa najvećim rastom obolelih, izostala je reakcija tih dušebrižnika za oko 46 odsto građana koji su izašli na birališta. Nije se tim povodom, kao u slučaju Srbije, oglašavala evroposlanica Tanja Fajon. Bez osude je prošlo i to što su u HDZ Andreja Plenkovića slavili pobedu bez maski, ne poštujući mere zaštite.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andrej Plenković

- I ne samo to! Oni su hvalili na naslovnim stranama svojih medija to što su Hrvati izašli na izbore iako je korona planula i tamo. Dakle, na delu je apsolutno licemerje i beskrajni bezobrazluk, sa jedne strane, dok sa druge to pokazuje da oni beskrajno mrze Vučića i da su potpuno poludeli od te mržnje, pa nisu u stanju da shvate koliko se kontradiktorno ponašaju - kaže za Srpski telegraf potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

 

Bezidejnost i kontradiktornost

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da su napadi na Srbiju potpuno besmisleni i pokazuju svu bezidejnost dela opozicije:

- Srpski demokratski kapaciteti se napadaju zbog izlaznosti od 50 odsto, a istog dana u moćnoj Francuskoj glasa 44, u velikom Parizu ni 37! Kažu, ne može u demokratiji neko da osvoji dvotrećinsku većinu, a istog dana na Islandu izaberu predsednika sa 92,2 odsto glasova! Kažu, izbori su leglo zaraze, a oni istovremeno organizuju proteste! U susednoj Hrvatskoj niko nije nosio masku u HDZ štabu. Kada vam je suština politike mržnja prema jednom čoveku lično, kao što je delu opozicije prema predsedniku Vučiću, onda su im i šanse da dođu do racionalnih zaključaka - nepostojeće.

Dosovci su, prema oceni ministra odbrane Aleksandra Vulina, Hrvatskoj praštali sve za šta su oni sami optuživali Srbiju i zato se Hrvatima Boris Tadić izvinjavao za građanski rat, a Đilas nikada nije izgovorio ni reč osude zbog ustaških divljanja u Zagrebu ili nevraćanja prava i imovine prognanim Srbima.

MRŽNJA I KOMPLEKSI

- Đilas i njegovi zaposleni napadaju strance samo ako stranci nisu dovoljno jako napali Srbiju i Vučića, a to se Hrvatima ne može zameriti. Vučića i Srbiju napadaju uvek i svuda, a posebno kada ne mogu da demantuju brojeve koje Vučić iznosi. Bez obzira na to da li Vučić govori o koroni ili privrednom rastu, istina koju iznese je neoboriva - tvrdi u razgovoru za Srpski telegraf Vulin.

Izbori su, naglašava on, normalna stvar u svakoj zemlji i svim prilikama, osim za opoziciju u Srbiji koja bi vlast, ali bez izbora:

- U Hrvatskoj nema napada na vladu jer sprovodi izbore, to ima samo u Srbiji. Napasti Vučića za bilo čiju smrt, a od dokaza izneti samo sopstvenu mržnju i komplekse, to može samo Đilas. Porodice preminulih od koronavirusa nisu ničim zaslužile da njihov bol bude Đilasova igračka. Nema spasa njihovom raspalom savezu, nema za njih spasa ni u mržnji prema lekarima i ljudima koji se bore za naše zdravlje dok oni šire mržnju. Izbori su sve rekli.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
maks

11.07.2020 21:41

To je zato jer je to HRVATSKA. Koja je u svemu svjetlosnu godinu ispred vas, i koja je članica EU. I to NIJE slučajno. A vi ste srbija.Koja NIJE članica EU. Niti če ikada biti. I ni TO nije slučajno. I vi tu nemožete NIŠTA. Dakle, plačite od muke......to je jedino što vam preostaje.