ŠEŠELJEVA IZJAVA PRODRMALA SRBIJU: Lider radikala detaljno analizirao demonstracije u prestonici!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.07.2020

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska radikalna stranka smatra opravdanim revolt građana i njegovo izražavanje protestom, ali ne i nasilje, izjavio je danas predsednik te stranke Vojislav Šešelj i izrazio saosećanje sa povređenim policajcima i građanima u protekla dva dana.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je na konferenciji za novinare apelovao na mlade i neiskvarene ljude, koji nemaju skrivenih namera, da ne učestvuju u sukobima, kao i na policiju da bude još strpljivija.

Lider radikala smatra da su demonstracije izbile spontano i ne isključuje mogućnost da na protestima ima manjih grupa koje je vlast ubacila, što objašnjava time da nasilje trenutno odgovara samo vlasti jer, kako navodi, sada mogu da vode borbu protiv nasilja kako se ne bi pričalo o drugim problemima u zemlji.

Policijsko nasilje je, kaže, delom bilo opravdano, u slučajevima napada na policiju i državnu imovinu.

RepublikaFoto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ
Demonstracije u Beogradu

Šešelj ocenjuje da je bilo i prekoračenja ovlašćenja za šta, kaže, je odgovoran ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a za celu situaciju odgovornim smatra predsednika Aleksandar Vučić.

Ocenio je i da je vlast nevešto odgovorila na izazove epidemije koronavirusa.

Nije, ističe Šešelj, bila najgora u odnosu na svet, ali je napravila određene greške.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading