Danas se nastavlja dijalog Beograda i Prištine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

12.07.2020

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijalog Beograda i Prištine kome posreduje EU biće nastavljen danas u formi video konfrencije, najavila je Evropska služba za spoljne poslove.

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Aleksandar Vučić

To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine.

- To će biti prvi sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga od 2018. godine, a nastaviće se fizičkim sastankom u Briselu (u četvrtak) 16. jula - navode u EEAS.

U saopštenju Evropske spoljnopolitičke službe navodi se da će domaćini videokonfrencije u nedelju biti šef diplomatije EU Žozep Borel i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak.

Dodaje se da će se video putem u konferenciju iz Beograda uključiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a iz Prištine (tzv.) premijer Avdulah Hoti.

- Dijalog će početi u 10 časova. Šef diplomatije EU Borel će se obratiti kratkom izjavom pred početak konferencije, a specijalni predstavnik Lajčak će izjavom sumirati konferenciju na kraju sastanka oko 15 časova - navodi se u saopštenju EEAS.

Izjave i video sastanak će biti obezbeđeni putem Evropskog audiovideo servisa pošto je medijima ograničen pristup EU institucijama zbog mera protiv Kovid-19.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
lak

12.07.2020 07:46

Dijalog je od jako velike vaznosti....

Verica

12.07.2020 08:08

Dijalpg i kompromisno resenje je od velike vaznosti za srpski narud na Kosovu i za celu Srbiju.

Mićaga

12.07.2020 08:25

I danas će kao i do sada predsednik Vučić maksimalno štiti interese Srbije.

petar

12.07.2020 08:31

Dijalog nema alternativu i mora da se nastavi jer samo tako mozemo doci do resenja koje ce biti u interesu nase zemlje i gradjana koji zive na Kosovu.