Episkop Sergije: Pozivaju građane na okupljanje, a optužuju vlast za širenje korone

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

18.07.2020

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Episkop bihaćko-petrovački Sergije ocenio je danas da su neredi ispred zgrade Skupštine Srbije prijali oku samo onih koji Srbiji ne žele dobro, kao i onima koji bi "da bez izborne volje zakorače u srpski parlament, jer jedino tako mogu da preskoče narod koji ih naprosto ne želi za svoje predstavnike".

RepublikaFoto: eparhijabihackopetrovacka.org
Episkop Sergije

Episkop Sergije je u autorskom tekstu za Alo naveo da se pod plaštom želje za red i poredak proizvode nemiri i anarhija, a da "oni koji optužuju vlast za širenje korone, pozivaju građane na okupljanje", i dodao da je razlog za to verovatno da se stekne "kolektivni imunitet na bilo kakvu odgovornost za učinjena nedela koja smo imali prilike da geldamo u direktnom prenosu".

- Naravno, za sve je okrivljen predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a da su to učinili opozicije, čiji predstavnici narodnom voljom nisu ušli u parlament, tako i od svih onih koji bi da stanu na put napretku Srbije, jer im očigledno smeta što Srbija danas ima svega više nego juče i što pomaže svom narodu u regionu i dijaspori - napisao je Sergije.

Dodao je da, bez želje da Vučića učini većim nego što jeste, Srbija do njegovog izbora za predsednika nije ni znala da postoje Srbi u delu Krajine u kojem služi, odnosno da je nisu zanimali.

Istakao je da Drvarčani znaju koliko je Vučić učinio za taj grad i istakao da se Srbi u tom delu BiH danas prvi put mogu pouzdati u Srbiju, "jer je ona tek ovih godina postala naša istinska matica".

- Nije na pravoslvanom episkopu da se bavi politikom, ponajmanje onom partijskom, ali skrnavljenje reda i poretka države koju volimo, bez čije pomoći ne možemo, nije moguće ćutati, a greh je prećutati jer bi to značilo davati indirektnu podršku onima koji delom i rečima žele da zacari opšta anarhija i bezvašće, da se Srbima opet ponovi bratoubilačka prošlost - napisao je episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Vlajko

18.07.2020 08:50

Potpuno se slazem sa Episkopom Sergijem ! Bravo !

Odgovori 13 4
kami

18.07.2020 08:53

Svi vrlo dobro znaju a posebno Drvarčani koliko je predsednik Vučić učinio za ovaj grad, znaju posebno oni koji rade u drvarskom „Jumku", u drvarskom domu zdravlja, ali znaju i oni u Petrovcu, Grahovu i Glamoču.

Srba

18.07.2020 08:59

Tačno je da mi u Srbiji nismo znali da Srbi žive u Bosni, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. Bio sam odličan učenik srednje škole. Pročitao sam više hiljada knjiga iz biblioteke ali te podatke nisam nigde našao do početka nasilnog rasturanja SFRJ. Ništa se nije znalo ni o Kosovu. Sve se krilo od 1941. godine. Pa i sada se ne zna javno da na Kosovu niko nikada nije plaćao vodu, struju i komunalije. Nekoliko godina pred ratove narod je odlazio na Kosovo da kupuje znatno jeftinije traktore, automobile, pa i ostalu robu za svadbe i poklone.

Odgovori 16 0
Olga

18.07.2020 09:10

Greh je precutati jer neredi odgovaraju samo onima koji ne zele dobro ni Srbiji ni srbima. Bravo za stav i sve izreceno.

Odgovori 12 3