VULIN IZ MILANA OTKRIO: Bereta zainteresovana da ulaže u Srbiju

Autor: Tanjug

Vesti

23.10.2017

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je kompaniju "Bereta" u Milanu, renomiranog svetskog proizvođača oružja i vojne opreme, i rekao da je ta kompanija veoma zainteresovana za saradnju sa pojedinim fabrikama naše odbrambene industrije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministar Vulin u Milanu

"Bereta" je jedan od većih proizvođača oružja u Evropi i svetu i od te kompanije svakako možemo da naučimo puno o tehnologiji i nastupu na trećim tržištima, rekao je Vulin, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

- "Bereta" je veoma zainteresovana za pojedine fabrike naše odbrambene industrije i dogovorili smo da do kraja godine, kada budemo doneli zakon o ulaganju u našu odbramenu industriju, da bi omogućili i strancima da u nju ulažu, budemo daleko konkretniji i da dobijemo konkretne ponude od te kompanije, ali i da imamo konkretne ponude sa naše strane - rekao je Vulin.


On je obišao pogone kompanije "Bereta", upoznao se sa proizvodnim programom i susreo sa vlasnikom Frankom Beretom.

Ministar je ocenio da je reč o odličnoj prilici za ulaganje, jer "kada Bereta dođe u neku zemlju, kada otpočne sa proizvodnjom, to je signal za sve svetske proizvođače da i oni budu tu".
RepublikaFoto: Tanjug
Opasna "igračka"

- Kompanija ''Bereta'' je zainteresovana i za saradnju sa našom Zastavom. Naravno, Kragujevac je grad koji dobro poznaje Italiju, Italija dobro poznaje Kragujevac. Oni su jako zadovoljni našim ljudskim kapacitetima, dakle, veštinom naših majstora i inventivnošću naših inženjera. Potrebna su ulaganja u određene nove proizvodne procese, koji nama u ovom trenutku nedostaju - istakao je Vulin.

Takođe, dodao je on, "Bereta" je zainteresovana i za pojedine fabrike naše municije. 

- Očigledno postoji prostor za međusobnu saradnju, i onog momenta kada budemo mogli da i zakonski uredimo ovu oblast, što ćemo uraditi do kraja godine, možemo sa sigurnošću očekivati da će ''Bereta'' biti deo našeg tržišta i da ćemo moći da razgovaramo sa njima i o konkretnim ulaganjima - poručio je Vulin, ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, on će sutra posetiti i italijansku kompaniju "Leonardo" sa sedištem u Rimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading