Vučić i Han: Odnosi Srbije i Nemačke značajno napredovali

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2017

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poslanik Hrišćansko-socijalne unije iz poslaničke grupe CDU/CSU u nemačkom Bundestagu Florijan Han, danas su izrazili zadovoljstvo što su odnosi Srbije i Nemačke, kroz redovan dijalog na najvišem nivou, značajno napredovali u poslednjih nekoliko godina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Dvojica sagovornika su konstatovali da je Srbija, sprovodeći svoju regionalnu politiku stabilnosti, postala pouzdan partner Nemačke na Zapadnom Balkanu

Predsednik Vučić je istakao da će Nemačka ove godine, prvi put u istoriji, postati najveći spoljnotrgovinski partner Srbije. 

Sa gostom iz Nemačke se saglasio da, uz dobre političke i ekonomske odnose, treba više raditi na jačanju parlamentarne saradnje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.


Srpski predsednik je poslaniku Bundestaga zahvalio za veliku razvojnu pomoć Nemačke, kao i za podršku evropskom putu Srbije.

 Predsednik Vučić je još jednom izrazio zahvalnost nemačkoj kancelarki Angeli Merkel što, pokrenuvši Berlinski proces, ima ključni značaj za mir i sveobuhvatan napredak regiona.

Vučić i Han su ukazali na potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kao i na neophodnost primene dogovorenog.

Poslanik Bundestaga Han je preneo zahvalnost kancelarke Merkel i nemačke Vlade za odgovoran pristup migrantskoj krizi. 


On je izrazio nadu da će odnosi dveju zemalja nastaviti uzlaznim putem uz povećanje nemačkih investicija u Srbiji, navadeno je u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading