Pošta Srbije finansira Đilasa da ruši Vučića!

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2017

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka Pošte Srbije Mira Petrović sklopila je višemilionski vredan ugovor sa firmom "United media" Dragana Šolaka, vlasnika i SBB kablovskog sistema, koji je u direktnom dilu sa Draganom Đilasom i na taj način dovela do toga da državna firma finansira kompanju protiv predsednika države i stranke koju vodi, piše današnji "Alo".

RepublikaFoto: Tanjug/O. TOŠKIĆ
Dragan Đilas

Kako se navodi, prema ponudi SBB-a, Pošta Srbije će za distribuciju paketa kanala firme čiji je osnivač Šolak plaćati mesečno i do 155.000 evra.

- Petrovićeva je kršeći sve procedure u Pošti Srbije koje podrazumevaju prethodnu stručnu analizu i saglasnost Programskog odbora Pošte, samoinicijativno potpisala ugovor sa firmom United media za distribuciju paketa kanala kroz kablovsko-distributivni sistem (KDS) Pošte u kojem se nalaze kanal N1, koji je poznat kao jedan od medija na kome se sve najgore govori o predsedniku Srbije Vučiću i SNS - navodi Alo.

List ocenjuje da je veoma čudno da javno preduzeće kao sto je Pošta Srbije izdvaja ogroman novac da bi taj kanal, koji je najglasnije uporište opozicije, imao u svojoj ponudi.

- Sve ovo je lako dokazivo. Da su kanali United media u ponudi PoštaNeta može se videti i na njihovom sajtu - navode ove novine  i dodaju da, dok su radnici Pošte među onima koji imaju najmanje plate u javnom sektoru, "bahata direktorka je smenila celokupno poslovodstvo Pošte da bi mimo Programskog odbora potpisala ovaj ugovor direktno pomažući nekadašnjeg koalicionog partnera i opozicionog kandidata Dragana Đilasa".

Inače, u ponudi na osnovu koje je sklopljen ugovor između Pošte i firme United media, u koji je "Alo" imao uvid, između ostalog stoji da će distributer, u ovom slučaju Pošta Srbije, plaćati nosiocu prava mesečnu naknadu koja za period od 1.12.2016. do 30.11.2018. godine iznosi 153.800 evra.

Minimalna garantovana mesečna naknada za period od 1.12.2018. do 30.11.2019. godine koju je distributer dužan da plati nosiocu prava iznosi 155.500 evra, stoji u ponudi na osnovu koje je zaključen ugovor.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Jasmina

28.10.2017 09:21

Pa jel moguce...toliko neko gleda samo svoje d... da je to strasno.

Stojan

28.10.2017 09:24

Koje će sve transakcije poštene da se odrade samo da se sruši vlast. Velike poštenjačine u akciji. Nadam se samo da će narod znati da izabere prave vrednosti.

kontesanera

28.10.2017 09:26

Treba ispitati ovo i ako se ispostavi da je istina,direktorku uhapsiti što sklapa štetne ugovore.Ovo su milionske cifre i dokaz kako se novac građana Srbije krade.

tetrtikirit

28.10.2017 09:28

Da li to znači da i Krkobabić sa SBB I Djilasom radi protiv Srbije, Vučića i gradjana?