Ova država je povukla odluku o priznanju Kosova

Autor: Republika

Vesti

31.10.2017

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalna misija Surinama pri Ujedinjenim nacijama donela je odluku o povlačenju priznanja Kosova i Metohije kao nezavisne države, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

On je ovo rekao na vanrednoj konferenciji za novinare koju je danas hitno zakazao.

Kako je naveo, o ovome ga je obavestilo Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, i istakao da se na ovome dugo radilo i mogo razgovaralo.

- Nota o povlačenju odluke i priznanju nezavisnosti Kosova je stigla 30. oktobra. Ovakva odluka pokazuje da se mora istrajavati, razgovarati sa svima, ako želimo da Kosovo bude nacionalni interes. Ovo takođe pokazuje da nije sve gotovo, kao što neko govori - rekao je srpski šef diplomatije, a preneo blic.rs.

Dačić je naveo da je ovo veoma važan događaj koji zaslužuje posebnu pažnju, istakavši i da nije siguran da će prištinske vlasti objaviti ovu vest.

On je naveo da su se, doduše ne često, ovakve stvari i ranije dešavale. U slučaju Kosova, kazao je on, to je bilo sa Sao Tome i Principe, posle smene vlasti.

- Ovo nije urađeno novcem, jer novca nemamo. Nije ni pritiscicima - rekao je Dačić, istakavši da mu je žao što su Kosovo priznali mnogi koji su bili prijatelji zemlje za vreme Josipa Broza Tita.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading