JAGODINCI OKUPIRALI BEČ!

Autor:

Vesti

31.10.2017

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma je sa 550 studenata i 50 lekara, kao i privrednicima iz tog grada, otišao u Beč da bi ojačao društvene, političke i privredne veze između Jagodine i austrijske prestonice.

RepublikaFoto: ST/B. KNEŽEVIĆ
Dragan Marković Palma (levo) sa saradnicima u austrijskoj prestonici

Studenti su obišli Bečki univerzitet, kao i kulturno-istorijske znamenitosti ovog grada, dok su zdravstveni radnici posetili jednu bolnicu u Beču.

S druge starne, Palma je sa privredno-političkim delom delegacije imao više susreta sa austrijskim i bečkim zvaničnicima.

Između ostalih, Markovića je primio i zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus. Osim političko-ekonomskih tema, sagovornici su se dotakli i nedavne utakmice u Beču (6. oktobra), u kojoj je reprezentacija Austrije savladala Srbiju sa 3:2 u okviru kvalifikacija za SP 2018. godine.

RepublikaFoto: ST/B. KNEŽEVIĆ
Gužva na sastanku političko-ekonomske delegacije iz Jagodine sa domaćinima iz Beča

Austrijancima se ne piše dobro - Palma je rekao da će "da zapamti taj rezultat" - a kad Srbin nešto zapamti... U svakom slučaju, domaćini su dobro razumeli njegove reči, tako da je Palmina šala naišla na salvu smeha prisutnih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading