GAJIĆ: Moguće je povući priznanje, posebno ovo o Kosovu!

Autor: Tanjug

Vesti

01.11.2017

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Aleksandar Gajić kaže da je moguće povući priznanje državnosti, naročito ono koje je dato suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti, koja reguliše pitanje statusa Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Surinam uliva nadu da će još neka zemlja povući priznanje o nezavisnosti Kosova

- Kosovo i Metohija je prema međunarodnom pravu teritorija pod međunarodnom upravom koja se nalazi u sastavu Republike Srbije, pa su stoga sporna i sama priznanja - ukazao je Gajić u izjavi za Tanjug.

Priznanje je, kako je dodao, politički akt iako se njime uspostavljaju odgovarajući odnosi koji imaju i svoju pravnu dimenziju.

On je istakao da je za Republiku Srbiju veoma značajno što je došlo do prvog slučaja povlačenja priznanja od strane države Surinam.

- Iako je reč o maloj državi, svakako će ovaj akt ostati zapažen posebno među onim državama koje su priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova - zaključio je profesor.

Vlada Republike Surinam povukla je juče odluku o priznanju Kosova i Metohije kao nezavisne države, koja je bila na snazi od 8. jula 2016.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading