VUČIĆ IDE NA KUBU: To je udarna vest u tamošnjim medijima!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2017

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kubanski mediji posvetili su ogromnu pažnju poseti srpskog predsednika.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Preneli su da je Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadorku Republike Kube Adelu Majru Ruiz Garsiju i zahvalio joj na dobroj saradnji, kao i na svemu što je tokom mandata u Beogradu svojim diplomatskim iskustvom i zalaganjem učinila za unapređenje odnosa Srbije i Kube.

Posebno su se osvrnuli i na Vučićevu želju da tokom posete obiđe i razvojnu zonu luke Marijel, koja je jedan od najvećih ekonomskih projekata u kubanskoj istoriji, ali i na reči srpskog predsednika da dobri politički odnosi dveju zemalja treba da budu temelj za razvoj ekonomske saradnje, pre svega u oblasti poljoprivrede, kao i u oblasti medicine i farmaceutske industrije.

Tamošnje novine citiraju i da je Vučić zahvalio Kubi na principijelnom stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama, protiveći se članstvu tzv. države Kosova. 

Posebno je istaknuto i da Srbija, kao zemlja koja štiti svoju nezavisnost, oseća veliko prijateljstvo i poštovanje prema Kubi i uvažava slobodarske stavove kubanskog naroda.

Odlazeća ambasadorka Kube Ruiz Garsija istakla je da će poseta predsednika Vučića dati značajan podstrek srpsko-kubanskim odnosima kako političkom dijalogu tako i širenju ekonomske saradnje. 

Naglasila je da će Kuba uvek podržavati Srbiju po pitanju Kosova i Metohije jer poštuje međunarodno pravo.

Posebno je interesantno da su velike priče o dolasku Vučića objavila jedina dva dnevna lista koja izlaze na Kubi, od kojih jedan ima 16, a jedan osam stranica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading