Sa austrijskim prijateljima u BORBU PROTIV BELOSVETSKIH DIPLOMATA

Autor:

Vesti

02.11.2017

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beču je priređena večera za delegaciju iz Jagodine koja je protekla tri dana boravila u glavnom gradu Austrije. Na večeri je bilo prisustno 550 studenata, 50 zdravstvenih radnika, privrednici, političari i šef srpske delegacije, predsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Poslaničke grupe srspko-austrijskog prijateljstva u Skupštini Srbije Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma (peti sleva) sa saradnicima i austrijskim domaćinima

Prisutan je bio i zamenik gradonačelnika Beča i potpredsednik Slobodarske partije Austrije Johan Gudenus sa suprugom, ambasador Srbije u Austriji Pero Janković, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, kao i poslanik Slobodarske partije Austrije u bečkom parlamenntu Nemanja Damnjanović.

- Slobodarska parija je prijatelj Srbije. Tu partiju vode moji prijatelji Hajnc Kristijan Štrahe i Johan Gudenus. Mi očekujemo da se oni zajedno sa Srbijom bore protiv belosvetskih diplomata koji bi svima da naređuju. Ja bih poslao poruku tim diplomatama - nemoj da vam pošaljem hoklicu stolicu i da sedite na drvenoj stolici, neka vas malo žulja pre nego što odlučite da držite pridike Srbiji i drugim zemljama - rekao je Dragan Marković Palma.

RepublikaFoto: Promo foto
Ceca Ražnatović još jednom pokazala privrženost Srbiji

Novi Palmin uspeh - 6:3 za Srbiju!

Obraćajući se akademskim građanima, gradonačelnik Jagodine je istakao:

- Studenti, vi znate da je moja politika da idete na ekskurziju u Evropu, ali da se vratite u Srbiju i da živite i radite u svojoj zemlji. I da volite Evropu, ali i da znate da je Srbija najlepša država na svetu - rekao je Marković i predložio Gudenusu razmenu studenata po sistemu da šest srpskih studenata studiraju u Beču, a tri iz Austrije na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, što je zamenik gradonačelnika Beča prihvatio, uz veliki aplauz prisustnih studenata.

RepublikaFoto: Promo foto
Đani razgalio goste u Beču

Gudenus je pozdravio sve prisustne na srpskom jeziku i rekao:

- Moram da naglasim da ja nisam samo prijatelj sa Srbijom, ja sam se oženio Srpkinjom. Moja supruga je iz Banja Luke i ponosan sam na to. Želim da produbim odnose Austrije i Srbije. Nadamo se da ćemo u novoj Vladi još više da pomognemo Srbiji i da pomognemo da čuvamo hrišćanske vrednosti i da sačuvamo Evropu od islamizacije - rekao je Gudenus.

Studente i sve prisustne zabavljali su Svetlana Ceca Ražnatović, Đani i Jovana Tipšin, koji su za ovu priliku nastupili bez honorara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading