VUČIĆ: Ne pristajem na neistine!

Autor: Republika

Vesti

04.11.2017

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedini sam u zemlji koji odgovara svim novinarima, nemam problem da me prekidate, ne bežim od pitanja, nisam se dogovarao da me nešto pitate ili ne pitate, apsolutno sam dostupan, a znate zašto...zato što verujem u ono što radim, rekao je sinoć srpski predsednik Aleksandar Vučić u intervjuu za Insajder.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Istovremeno, upitao je da li to radi neki drugi poltičar u Srbiji. 

On je urednicu Insajdera upitao da li može da zamisli nekoga predsdnika ili političara ili opozicionog političara koji odgovara na svako pitanje.

"Ja sam jedini", rekao je.

Istakao je da, međutim, ima i novinara koji ne mogu da pitaju, da rade svoj posao, koji se ne sviđaju ni Vuku Jeremiću, Saši Jankoviću... 

Rekao je i da vidi stvari da nije ni "ćorav, ni gluv", a na pitanje zašto se i ostali ministri i drugi iz vlasti tako ne ponašaju rekao je da može da odgovara samo za sebe. 


Na konstataciju novinarke da Nebojša Stefanović ima "rezervisan termin" subotom na Pinku, a Aleksandar Vulin na istoj TV nedeljom, primetio je da nije siguran da je baš tako, ali i dodao da neki drugi imaju rezervisan termin svako jutro na N1 televiziji. 

Urednica Insajdera je rekla da se stiče utisak da se "ljuti" na novinare kada ga ne hvale, uz opasku - "Vaš posao je da radite dobro za ovu državu, postoje dobre stvari, a nije sve tako crno-belo. Dozvolićete da novinari treba da vas pitaju, a vi mene na početku ovog razgovora proglasite političkim govornikom".

- Znate li nekog drugog predsednika koji bi pristao da dođe u Insajder da odgovara na sva pitanja ili predsednika opozicione stranke? Ovo nije moj prvi intervju za Insajder, a svaki put kada dođete na naše skupove, pokažem poštovanje i odgovaram na pitanja - primetio je.


- Jedini sam u zemlji koji odgovara svim novinarima, nemam problem da me prekidate, ne bežim od pitanja, nisam se dogovarao da me nešto pitate ili ne pitate, apsolutno sam dostupan. Znate zašto? Zato što verujem u ono što radim - kaže Vučić.

Dodaje da nikada ništa nije ukrao, nema više imovine, nego manje. 

- Ja sam borben čovek, ja sam borac i molim vas da mi zato oprostite. Ne želim da odustajem, da pristajem na neistine - istakao je. 

Na konstataciju da novinari mogu da mu postave pitanja, ali ne i potpitanja, Vučić kaže: "A može li novinar koji se ne sviđa da uđe na konferenciju Vuku Jeremiću i Saši Jankoviću? Pitam vas jer nisam ćorav i gluv. " 

Na opasku da je "sve zatvoreno" i da je teško doći do informacija, predsednik Srbije je rekao da to nije tačno. 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (84)

Loading
simu

04.11.2017 10:14

Svaku laž i podmetanje pojedincu ili stranci treba razotkriti a po potrebi podneti i krivične prijave ili tužbe sudovima.

jelena

04.11.2017 10:22

Nesto se ne oglasava opozicija,ostali bez teksta? Ili znaju da oni nikad ne bi smeli da ovako otvoreno odgovore na sva pitanja Brankica.

Biljana Đ

04.11.2017 14:16

@jelena - jelena: Kako da se oglašava kada je Vučić sa svojim odgovorima prosto razoružao novinarku Brankicu Stanković.

Miloš

04.11.2017 10:22

Jedini koji dele novinare su Saša Janković i Vuk Jeremić. Oni daju interviju sa unapred poznatim pitanjima i "pouzdanim" novinarima.