Vučević obišao radove na putevima u MZ Sremska Kamenica

Autor: Tanjug

Vesti

04.11.2017

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je danas radove na putnoj infrastrukturi u Mesnoj zajednici Sremska Kamenica i tom prilikom je istakao da je Grad Novi Sad uložio oko 50 miliona dinara na rekonstrukciju i izgradnju puteva, trotoara, asfalta i kolovoza u toj mesnoj zajednici na više od 50 lokacija.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević u obilasku radova

Nakon obilazaka druge faze radova u Železničkoj ulici u Sremskoj Kamenici, gde je prvi čovek Novog Sada razgovarao sa predstavnicima saveta te mesne zajednice i izvođačima radova, Vučević 

je ocenio da je Sremska Kamenica jedna od najrazuđenijih delova na novosadskoj teritoriji, te da s toga svi infrastukurni radovi u toj oblasti predstavljaju veliki izazov, a veliku zahvalnost ukazao 

je žiteljima tog naselja, te gradskim komunalnim preduzećima, koji su, kako ističe, u dobroj meri izvršili sve što je ranije dogovoreno. 

Javno komunalno preduzeće "Put" ternutno radi na rekonstrukciji Ulice Moše Pijade i Železničke ulicu u dužini od 1200 metara, a vrednost te investicije je nešto manja od 16 miliona dinara i to ujedno predstavlja kraj građevinske sezone i finiš radova sa sremske strane Novog Sada u tekućoj godini, izjavio je Vučević, dodavši da Grad Novi Sad zajedno sa Pokrajisnkom vladom planira izgradnju velike kružne raskrsnice u blizini Instituta za kardiovaskularne bolseti vredne 90 miliona dinara, a koja će se raditi sledeće godine. 

Govoreći o predstojećim infrastrukturnim radovima u Sremskoj Kamenici, Vučević je istakao da je jedan od najvećih izazova za Grad Novi Sad naselje Bocke, gde je planiran nastavak izgranje vodovodne i atmosferske, te fekalne kanalizacione mreže.


Još jednom koristim priliku da se izvinim svim građanima Novog Sada zbog problema u saobraćaju koji su izazavani radovima. Razumemeo nervozu i ljutnju, ali građani i te kako znaju da radovi 

nisu usmereni ka kampanji ili prikupljanju političkih poena, nego ka kvalitetnijem životu građana ne čitavoj teritoriji Grada Novog Sada, izjavio je Vučević.

On je istakao zadovoljstvo zbog gotovo u celosti izvršenog budžeta za putnu infrastrukturu u Novom Sadu za 2017. godinu, čija je vrednost veća od milijarde dinara, a napomenuo je da se na centralnim gradskim bulevarima počelo sa vidljivijim obeležavanjem pešačkih i biciklističkih prelaza, što će, prema njegovom sudu, uticati na veću sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Gradonačelnik Novog Sada je kazao da je Partizanska ulica u tom gradu puštena u promet pre roka, te da se trenutno radi raskrsnica te i Temerinske ulice, a ona bi trebala biti gotovo za 20-ak dana.


Počinje uskoro nastavak radova na kanalizacionoj mreži u Budisavi, gde se radi treća i četvrta faza i onda ulazimo u 2018. godinu, a nadam se da ćemo do kraja godine imati potpisan ugovor za prvu fazu izgradnje Sentandrejskog bulevara, što je najveća infrastukturna investicija Grada 

Novog Sada, a troškovi izgradnje samo prve faze iznosiće gotovo 800 miliona dinara, rekao je Vučević.

Završetak druge faze radova na rekonstrukciji Železnicke ulice u Sremskoj Kamenici planiran je za ponedeljak, kada će ujedno početi i treća, odnosno poslednja faza radova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading