SRPSKA LISTA PROTIV MANIPULACIJE: Obustava rada u 10 srpskih opština na KiM

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

05.11.2017

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste u 10 srpskih opština na Kosovu i Metohiji obustaviće rad u ponedeljak, na sat vremena, u znak protesta zbog "pokušaja manipulisanja voljom glasača u Partešu".

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Srpska lista, logo

Kako se navodi u saopštenju Srpske liste, zbog pokušaja da se manipuliše voljom glasača u opštini Parteš, i na čelo te opštine postave poslušnici koji su ubedljivo poraženi na lokalnim izborima 22. oktobra, Srpska lista će zajedno sa gradonačelnilnicima u svih deset opština sa srpskom većinom sutra, u periodu od 8 do 9 sati ujutru, obustaviti rad organa lokalnih samouprava.

- Ovo je štrajk upozorenja kojim želimo da skrenemo pažnju svih institucija da moraju poštovati volju glasača iskazanu na izborima. Da je namera protivpravno prekrajanje volje građana pokazuje i podatak da je Centralna izborna komisija saopštila da su izbori u opštini Parteš sprovedeni u skladu sa zakonom i bez ikakvih neregularnosti - navodi se u saopštenju.

Podsećamo, lokalni izbori u Partešu okončani su pobedom kandidata Srpske liste, ali je, za razliku od ostalih opština, u ovoj bio predviđen drugi krug u kom je trtebalo da budu suočeni predstavnici Srpske i stranke Olivera Ivanovića.

Ipak, Centralna izborna komisija Kosova poništila je ove rezultate zbog nepravilnosti i naložila ponavljanje izbora. Izbori su poništeni nakon što je navodne dokaze o kupovini glasova priloži protivkandidat Srpske Nenad Cvetković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading