Očekivao sam orden, a ne krivičnu prijavu

Autor:

Vesti

06.11.2017

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ministar infrastrukure Milutin Mrkonjić pokušao je da se opravda za propuste u radovima na deonici od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 tvrdeći da to nije njegova krivica i da na odgovornost treba pozvati izvođače radova.

RepublikaFoto: Tanjug
Milutin Mrkonjić

- Mogu da me uhvate za mnoge stvari, ali za ovo ne mogu - poručio je Mrkonjić.

Naime, Ministarstvo saobraćaja na čijem čelu je Zorana Mihajlović podnelo je protiv Mrkonjića krivičnu prijavu u kojoj se bivši ministar navodi kao odgovoran za nekvalitetno izvedene radove na ovoj deonici. Prema procenama, građane će popravke i prepravke koštati oko milijardu dinara, a poslanik socijalista u obraćanju novinarima negirao je svaku odgovornost.

Nisam video tu glinu u koridorima. Investitor ima pare, bira stručnjake, projektante. Ministri ne grade, nego preduzeća

- Zna se ko je za šta odgovoran. Ja sam kao ministar bio odgovoran za strateške odluke. Za to sam spreman da odgovaram. Ministarstvo ne gradi, ono vrši nadzor, grade preduzeća - rekao je Mrkonjić.

Dodao je i da je čitav problem "izmišljen", te da ne veruje u priču o ugradnji gline u auto-put i da stručnjaci treba da utvrde u čemu je problem, a ne CIP.

Mogu da me uhvate za mnoge stvari, ali za ovo ne mogu

- Ministarka Zorana Mihajlović je, pretpostavljam, podnela prijavu, u stvari, i ne znam ko je podneo prijavu, ali onaj ko je pisao očigledno ništa ne zna. Očekivao sam orden, zato sam se zapanjio zbog prijave. Nisam video tu glinu. Investitor ima pare, pare obezbeđuje država, investitor bira stručnjake, projektante. Ministri ne grade, nego preduzeća. Ministarstvo vrši upravni nadzor nad pripremama projekta - naglasio je Mrkonjić.

4,5 KILOMETARA AUTO-PUTA MORAĆE PONOVO DA SE GRAD

 

Prema njegovim rečima, nisu uzimane nikakve pare i postojala je samo želja da se uradi više.

Podsetimo, Srpski telegraf je među prvima objavio da je tokom gradnje ovog puta ugrađivan nekvalitetan materijal, nisu rađeni preko potrebni atesti materijala, te da nije bilo pravog nadzora, dok se Mrkonjić kao građevinski inženjer hvalio kako je non-stop bio na terenu i da je sve pod kontrolom. Deonica od Uba do Lajkovca poslužila mu je i za prepucavanje sa Mihajlovićevom, koja je jednom prilikom navela je reč o "auto-putu od njive do njive". Bilo kako bilo, ova deonica auto-puta do današnjeg dana nije puštena u rad, zbog čega je 14 odgovornih lica sa bivšim ministrom na čelu pozvano na odgovornost.

Neki od propusta:

- U osnovu auto-puta umesto čvrstog materijala ugrađivana glina

- Put se na mnogo mesta prelomio
- Loša podloga
- Mnogobrojna ulegnuća

- Pukotine na sve strane

- Nekvalitetan materijal

- Nisu rađeni atesti

- Nije bilo nadzora
- Sumnjivi tokovi novca

Ministarka Mihajlović juče nije komentarisala Mrkonjićeve navode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading