PUPS: Za sve beogradske penzionere senior kartica, a za najugroženije i 13. penzija

Autor: Republika

Vesti

07.11.2017

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbornička grupa PUPS u Skupštini grada Beograda predložiće u okviru razgovora o planiranju budžeta za sledeću godinu da beogradski penzioneri sa primanjima do 20.000 dinara dodatno primaju iz gradske kase još po 5.000 dinara kvartalno, čime bi se donekle ublažio njihov nezavidan materijalni položaj.

RepublikaFoto: Tanjug

 PUPS: Najugroženiji će se obradovati 13. penziji

- Ovakvi oblici socijalnih davanja nisu ništa novo, niti nepoznato, niti pak nečija privilegija - podseća PUPS i ističe da je u skoro svim zemljama Evrope (i ne samo Evrope) to sasvim normalna mera socijalne zaštite i sastavni deo socijalne politike prema onima koji teško žive, tim pre što PUPS ocenjuje da je "gradska vlast uspešno radila, da su ostvareni jako dobri ekonomski i finansijski rezultati i da je moguće izdvojiti odgovarajuća sredstva za ove zaista nužne potrebe".

Podsećanja radi, upravo na inicijativu PUPS, Skupština grada Beograda je 2008. godine donela odluku o isplaćivanju novčane pomoći (13. penzije) najsiromašnijim beogradskim penzionerima i ova praksa je nastavljena sve do jeseni 2014. godine.

                                               

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bela

07.11.2017 13:36

Ovakve brljotine se nigde ne rade. One su specijalnost aktuelne srpske vlasti. U Evropi su izračunali koliko je potrebno da bi čovek živeo normalno, bez trzavica, mada i bez razbacivanja. To je oko 1.000 €. Zatim sve one penzionere koji imaju niže penzije dotiraju opštine tako da svi iz ovih ili onih izvora dobijaju bar neophodni minimum. Kod nas su onako otprilike uzeli 20.000 i proglasili da je to granica ispod koje su siromašni koje treba dotirati, a one iznad te granice ne. Nije valjda da misle da onaj ko ima 21.000 ima dovoljno za život. Ne misle, ali ih ne zanima.