U DECEMBRU SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE I RUSIJE - Vučić: Sa Putinom o vojnoj saradnji i regionu

Autor:

Vesti

10.11.2017

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sredinom decembra putujem u Rusiju da se sastanem sa predsednikom Vladimirom Putinom, potvrdio je juče šef države Aleksandar Vučić prilikom obilaska radova na projektu "Beograd na vodi". Kako je naveo u odgovoru na pitanje Srpskog telegrafa, u Moskvu ne ide da plače i kuka zbog pritisaka sa svih strana da se Srbija odrekne prijateljstva sa Rusijom, već da s prvim čovekom Kremlja razgovara o strateškim tema.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šef države poručio da u Moskvu ne ide da plače i kuka zbog pritisaka sa svih strana da se Srbija odrekne prijateljstva sa Rusijom

- Razgovaraću s Putinom i razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima, politici, ekonomiji, ali i o svemu što se zbiva u regionu, Evropi i svetu - rekao je Vučić.

"SAVETI" SA SVIH STRANA

Govoreći o pritiscima kojima je Srbija izložena, predsednik Srbije rekao je da i on, ali i oni s njim razgovaraju pristojno i da je reč o dijalogu. Upitan od koga dobija najviše "savetodavnih pritisaka", aludirajući na tvrdnju Brajana Hojta Jija da nije postavljao ultimatume, već davao savete, Vučić je uz osmeh odgovorio:

- Saveta nikada dosta.

Nije vreme za parlamentarne izbore, ima važnijih tema koja moramo da rešimo

Na pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima Vučić je rekao da bi iduće nedelje SNS trebalo da donese odluku o stavu povodom raspisivanja parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim.

- Ne treba da ličimo na one koji se kriju iza psovki upućenih meni, koji misle da je to dovoljno za osvajanje glasova. Smatram da ima mnogo važnih ključnih pitanja u narednoj i naredne dve godine koje moramo da rešimo. Mislim da nije vreme za parlamentarne izbore - istakao je Vučić i dodao da se više neće kandidovati za predsednika.

Komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da beogradski izbori odlučuju njegov ostanak na vlasti, Vučić je odgovorio:

- Možda Dačić zna nešto što ja ne znam. Možda je time hteo da motiviše ljude da izađu na izbore. Ali lokalni izbori su lokalni.

LUKAVA TAKTIKA

Kako je rekao, tri najbliža saradnika, sva trojica iz DS, Šutanovac, Đilas i Šapić idu u tri linije, a u stvari tu nema nikakve razlike.

- Među njima nikakve razlike nema, zajedno su najveći dug napravili, urušavali grad. Dok su njih trojica bili na vlasti, nije bilo gotovo nijednog gradilišta - istakao je Vučić, dodajući da veruje da će svi oni "lukavo pokušati da kažu da postoje razlike među njima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (86)

Loading
atomskimrav

10.11.2017 09:23

Predsednik Putin je video u nama pouzdanog prijatelja, ne gresi on tako lako.

dada

10.11.2017 09:30

Jacanje odnosa sa Rusijom pogotovo u vojnom smislu i vise nego potrebno.

David

10.11.2017 15:59

@dada - I zaista veoma važno za naše ulaganje u vojne snage.

cava

10.11.2017 09:30

Srbija ce uvek biti vojno neutralna drzava ali nije na odmet unaprediti i odnose sa Rusijom po pitanju vojne saradnje.