ČEDA JOVANOVIĆ: Zar možemo da izgledamo kao OZBILJNI POLITIČARI dok zapomažemo i prizivamo OEBS?!

Autor: Tanjug

Vesti

10.11.2017

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"OEBS ne treba, niti će nadgledati beogradske parlamentarne izbore", izjavio je danas predsednik LDP Čedomir Jovanović i dodao da oni dolaze na poziv vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Čedomir Jovanović

- Vi stvarno mislite da u ovom svetu danas neko može da nas doživi kao ozbiljne političare dok zapomažemo i prizivamo OEBS na lokalne izbore, i to posle parlamentarnih i predsedničkih, posle kojih nismo uložili nijedan prigovor na zapisnik. OEBS dolazi na poziv vlasti, i to je rečeno i Jeremiću, i Jankoviću, Raduloviću... moraćemo sami da rešavamo svoje probleme - rekao je Jovanović novinarima u sedištu stranke.

Kaže da ga ne iznenađuje polemika koja prati političku situaciju u zemlju, a posebno pominjanje vanrednih parlamentarnih izbora, koje ne doživljava kao Vučićev manevar kojim pokušava da ojača gradsku listu, već kao posledicu spoljnopolitičkog pritiska ili veliku pretnju evropskoj orjentaciji Srbije.

Protivi se vanrednim parlamentarnim izborima

- Protiv sam vanrednih parlamentarnih izbora, ne zato sto se plašim sa sudbinu LDP, nego zbog toga što vam je jasno da će Zapad vanredne izbore protumačiti kao distanciranje Srbije od posla od kojih beži ili nije u stanju da uradi previše dugo - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da nema nikakav problem sa vanrednim parlamentarnim izborima, ali mu, kaže, ne pada na pamet da ide u "alibi koalicije svih repova DS", od Đilasa preko Jeremića, Borka Stefanovića, Šutanovca, Saše Jankovića.

LDP ide sam na izbore

LDP će, kaže Jovanović, ići samostalno i to zbog toga što "politika LDP-a to diktira".

Na pitanje kako procenjuje šansu opozicije na beogradskim izborima, Jovanović kaže da je stepen nemoći opozicije izražen u toj meri da nije realno očekivati da će ljudi koji se ne slažu sa SNS biti spremni da izađu i podrže dezorijentisanu opoziciju "zguranu u jednu listu".

- Sa jedne strane imate Borka Stefanovića, a s druge Vuka Jeremića, imate onda Đilasa i Borisa Tadića i Jankovića u sredini, koji je rekao da nijedna stranka ne valja i nemate nikakvu zajednicku politiku. LDP ide sam i naša politika to diktira - rekao je Jovanović.

On je napomenuo da LDP želi da razgovara o načinima kojima će se obezbediti regularnost izbora.

- Spremni smo za dogovor sa svima oko političke platfome koja treba da ojača evropsku orijentaciju zemlje, da se postigne sporazum s kosovskim Albancima, da pomognemo uspostavljanje normalnih odnosa u Bosni i regionu, stavimo tačku na rusku ambiciju da probleme Zapadu pravi tako to će nas gurati stalno u neke lokalne sukobe - poručio je Jovanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (52)

Loading
Petar

10.11.2017 14:25

Parlamentarni izbori su prilika da žuti odu u prošlost kao i nasilnici koji su sada prisutni u skupštini.

Iskreno

10.11.2017 14:25

Trebalo bi nadgledati ove iz opozicije,jer su skloni muljanju.

Hana

10.11.2017 14:32

Jankovic je sve samo ne ozbiljan politicar.

Ana77

10.11.2017 14:34

Vi nikad niste ni bili ozbiljni politicari...