PS: Drašković je mogao da odgovara u Hagu, a nije

Autor: Tanjug

Vesti

12.11.2017

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokreta socijalista saopštio je danas da je po komandnoj odgovornosti za koju je Vladimiru Lazareviću suđeno mogao i Vuk Drašković da odgovora u Hagu - "mogao je, a nije".

RepublikaFoto: Tanjug/Milutin Marković
PS smatra da je Drašković mogao da ide u Hag "kao komandant partijske paravojske, ali za razliku od svih drugih komandanata, samo on nije"

Vuk Drašković zaboravlja da je u vreme NATO agresije bio potpredsednik Savezne vlade SR Jugoslavije, u koaliciji sa Slobodanom Miloševićem i to zadužen za diplomatiju, navedeno je u saopštenju.

PS smatra da je Drašković mogao da ide u Hag "kao komandant partijske paravojske, ali za razliku od svih drugih komandanata, samo on nije".

Mogao je Drašković da ode u Hag i za govor mržnje, "ko podigne zeleni barjak, odseći ću mu i barjak i ruku", ali samo on nije, navodi PS i dodaje da nije zato čudno što Drašković napada Lazarevića i svakog borca za slobodu.

- Ucenjen haškim optužnicama, mora da mrzi po komandi i napada koga kad mu se naredi. Nije lako među Srbima naći nekog ko se stidi odbrane Kosova i Metohije, ali kada Hag uceni optužnicama, ipak se nađe - navedeno je u saopštenju.

Drašković u intervjuu za jedan beogradski dnevni list, povodom angažovanja generala Vladimira Lazarevića na Vojnoj akademiji, kaže da ne vidi nijedan razlog da Lazarević upoznaje naše buduće oficire sa svojom, kako navodi, "genijalnom strategijom" odbrane Kosova od NATO agresora.

Prema rečima Draškovića, ishod te "genijalne strategije" je žrtvovanje života naših vojnika u jednom besmislenom i uzaludnom ratu, bezuslovna kapitulacija potpisana u Kumanovu i trajno povlačenje vojske, policije i države Srbije sa Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading