Sindikalci "Pošte" zadovoljni

Autor:

Vesti

12.11.2017

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnici "Pošte" ove nedelje očekuju isplatu dobiti preduzeća, a u narednom periodu i povećanje zarada, kaže za Srpski telegraf predsednik Sindikata PTT radnika Srbije Aleksandar Pavlović. Deo zaposlenih juče je protestovao od zgrade glavne pošte u Takovskoj do Vlade. Međutim, kako Pavlović ističe, protest je bio miran i bez teških reči jer im je premijerka Ana Brnabić na sastanku u petak ulila poverenje da će njihovi problemi biti rešeni.

RepublikaFoto: e-stock/K. CVIJOVIĆ
Radnici "Pošte" na mirnom protestu istakli da su njihovi zahtevi već počeli da se realizuju

Premijerka ulila poverenje

- Iz korektnosti prema premijerki, jer je sastanak bio zaista efikasan, protest je bio miran i dostojanstven, bez ružnih reči koje su svojstvene tako masovnim skupovima. Održan je sa ciljem da pokažemo da ćemo biti istrajni u svojim namerama, mada se već krenulo sa realizacijom nekih zahteva. Dogovoreno je da se iznađe mogućnost da se u toku ove nedelje isplati zarada iz dobiti, a da ćemo o povećanju plata pričati u narednom periodu. Premijerka je bila iskrena i rekla da sa mnogim stvarima nije bila upoznata i da smo potpuno u pravu kada kažemo da su nam plate male i da će tražiti načine da se to reši - ističe Pavlović.

RepublikaFoto: Tanjug

Dogovoreno je da se iznađe mogućnost da se u toku ove nedelje isplati zarada iz dobiti, a da ćemo o povećanju plata pričati u narednom periodu

On napominje da im je predsednica Vlade poručila da će od zaduženih za finansije u "Pošti", ali i nadležnih u Vladi, tražiti da analiziraju mogućnosti za povećanje zarada, ali i da će, posle zakona o javnim službenicima koji se planira u decembru, na red doći i zakon o javnim preduzećima. Ovaj sindikat je ranije zakazao još jedan protest, 20. novembra, ali u ovom trenutku ne znaju da li će do njega i doći.

- Štrajk smo zakazali pre sastanka i od razvoja situacije zavisi da li će do njega doći. Kako se stvari budu odvijale ove nedelje, zavisiće naši dalji planovi, ali smo više puta istakli da hoćemo da pričamo jer jedino tako može da se nešto uradi - zaključuje Pavlović. J. D. J.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading