STEFANOVIĆ: Ako je istina da Bosna želi da prizna Kosovo, to će biti TEŽAK UDARAC SRBIJI!

Autor: novosti.rs

Vesti

13.11.2017

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović o izjavi Izetbegovića da će BiH priznati Kosovo: Sazvaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, ovakve najave, nisu dobre za situaciju u regionu

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

- Očekujem da će predsednik Srbije, zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savet za nacionalnu bezbednost u narednih 48 sati. Ovo telo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića.

Ovako ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Nebojša Stefanović, za "Novosti", kometariše izjavu bošnjačkog člana Predsedništva BiH. Izetbegović je za "Dojče vele" rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

- Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja - kaže Stefanović.

- To ne može biti ni dobronamerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH. Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Baki

13.11.2017 16:31

Srbija treba da prizna odmah i Republiku Srpsku.

Vlada

13.11.2017 22:02

@Baki - Ne druze, ne smemo dopustiti sebi da nas uvuku u kolo u koje zeli Amerika da nas uvuce preko ledja BiH. Bakir je samo njihov instrument koji nije svestan kakvu stetu moze da nacini takav potez. Srtpljen-spasen.

dacha

13.11.2017 16:36

Taj nepromisljeni cin BiH moze ozbiljno narusiti bezbednosnu situaciju u regionu.

Jovan

13.11.2017 16:44

Alal vera predstavnici Bosne, ovim dokazaste koliko ste iskreni prijatelji Srbiji. Zelim da vam se vrati istom merom kroz Republiku Srpsku.