Vrh SNS danas odlučuje o vanrednim parlamentarnim izborima

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

18.11.2017

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vrh Srpske napredne stranke danas će raspravljati o tome da li će uz beogradske biti održani i vanredni parlamentarni izbori, a izvor "Blica" iz SNS kaže da su u šanse 70 prema 30 da ih ipak bude.

RepublikaFoto: ST/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Naprednjaci će prvo na Predsedništvu izneti svoj stav o izlasku na birališta, a onda u širem sastavu i na sednici Glavnog odbora. Uz funkcionera Nebojšu Stefanovića, za izbore je, kako tvrdi odlično upućen izvor, i Zorana Mihajlović.

- To je tema za koju treba više vremena, za koju sve činioce treba uzeti u obzir. Vučić je svestan svih pritisaka koji se pojačavaju, a već je rekao da smatra da još nije vreme za izbore. Dobar deo ljudi u stranci misli da su izbori potrebni kako zbog haosa u parlamentu tako i zbog opozicionih stranaka koji ih ponašanjem prizivaju. Takođe, ne tako mali deo funkcionera smatra da aktuelni raspored snaga u parlamentu ne odgovara realnom stanju na političkoj sceni i da su potrebni izbori koji bi doveli do toga da Skupština oslikava podršku stranaka - kaže izvor.

Među onima koji su neodlučni je i predsednica Skupštine Maja Gojković, ali ona, kako smatra naš sagovornik, za to ima i lične razloge.

- Jedan od glavnih argumenata koji se potežu u prilog izbora su i česti ekscesi u parlamentu, a onda to Gojkovićeva shvata kao kritiku nje same, da kao predsednica Skupštine ne uspeva da se izbori sa haosom koji stvaraju opozicioni poslanici. Njen stav će, kako mnogi misle, biti verovatno nalik Vučićevom stavu - smatra izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading