Odlična saradnja Srbije i Rumunije protiv organizovanog kriminala

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2017

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Nela Kuburović zajedno sa republičkim javnim tužiocem Zagorkom Dolovac sastala se danas sa generalnim tužiocem Rumunije Augustinom Lazarom, sa kojim je razgovarala o nastavku uspešne saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

RepublikaFoto: Tanjug
Ministarka pravde ukazala da 1. marta 2018. počinje primena Novog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije

Ministarka Kuburović je istakla da je u ponedeljak potpisani memorandum o saradnji Republičkog javnog tužilaštva i tužilaštva Rumunije još jedan dokaz odlične saradnje dve zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je istakla da Ministarstvo pravde i Republika Srbija ulažu velike napore na unapređenju borbe protiv organizovanog kriminala i da je uverena da je memorandum o saradnji sa tužilaštvom Rumunije još jedan korak u tom pravcu.


Ministarka pravde je ukazala da 1. marta 2018. počinje primena Novog zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u suzbijanju organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, koji uvodi novu organizaciju rada i nadležnosti sudova i tužilaštava u cilju uspostavljanja efikasnog mehanizma u borbi protiv kriminala i korupcije.

Govoreći o putu Srbije ka EU, Kuburović je istakla da Rumunija pruža značajnu podršku evrointegracijama Srbije, kao i da su iskustva Rumunije od velikog značaja za brže i bolje napredovanje naše države ka punopravnom članstvu. 


Republički javni tužilac je ukazala na veoma dobru saradnju tužilaštava dve države u borbi protiv transnacionalnog kriminala, organizovanog kriminala, krijumčarenja ljudi i narkotika, navodeći da je potpisani memorandum samo formalizovao tu saradnju i dao osnovu za njeno dalje unapređenje. 

Dolovac je dodala da je Ministarstvo pravde dalo nedvosmislenu podršku potpisivanju memoranduma.

Generalni tužilac Rumunije je istakao da je potpisani memorandum dobra osnova da zahtevi dve države budu još efikasnije realizovani i izrazio uverenje da će dalja saradnja biti još više unapređena. 

On je naveo da je značajno da dve države razmenjuju dobru praksu i naveo da Rumunija stoji na raspolaganju Srbiji kada su u pitanju njena iskustva u procesu pridruživanja EU.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading