OVO SU POSLEDNJE REČI MLADIĆA PRED IZRICANJE PRESUDE!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

22.11.2017

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"ZNAM da sam nevin! Sa mnom mogu raditi šta hoće, ali mi dušu ne mogu uzeti!" Ovim rečima koje je u utorak izgovorio prilikom posete supruge Bose i sina Darka, kako "Novosti" ekskluzivno saznaju, general Ratko Mladić dočekuje današnje izricanje presude Haškog tribunala.

General Ratko Mladić

General o sudskom prosecu skoro uopšte i ne priča prilikom poseta porodice, koja je od ponedeljka u Holandiji. U utorak su razgovarali o životu, njegovoj mladosti, rodnom selu Božanovićima i susednom Kutima, o rođacima... Iako se pominjalo da Mladić neće prisustvovati izricanju presude, njegov branilac Branko Lukić kaže nam da će 99 odsto biti u sudnici.

- On želi i hoće da sluša presudu, jedino ako ga mi zbog njegovog lošeg zdravlja ujutru ubedimo u suprotno, što ne verujem da ćemo uspeti - kaže nam Lukić. - U utorak nije mogao da izdrži dva sata posete. Posle sat vremena ustao je sa stolice i zateturao se da padne. Srećom uhvatio se za zid i vrata. Tokom razgovora u nekom trenutku se umiri, valjda se zamori, a to znači da mu je loše, jer kad se dobro oseća, on je glasan, galami, šali se.

DIREKTAN PRENOS NA TV

Nekoliko televizija prenosiće danas direktno izricanje presude Ratku Mladiću. RTS će se uključiti direktno na Drugom programu, N1 će se uz direktan prenos baviti i celodnevnom analizom uz uključenja iz Banjaluke, Pala, Sarajeva... Prenos će biti i na TV Pink 3 informativnom kanalu. Na talasima Radio "Novosti" od 17 časova emitovaće se emisija "Svet sa Sputnjikom" u kojoj će o procesu i političkim posledicama presude razgovarati bivši haški osuđenik Nikola Šainović i advokat Saša Lukić.

Sudsko veće odbilo je prethodnih dana da se pre izricanja presude obavi lekarski pregled i utvrdi procesna sposobnost Mladića. Zbog nekoliko moždanih udara koje je pretrpeo i u pritvoru i lošeg lečenja, njegovo zdravlje je drastično narušeno. Ipak, sudije se striktno drže nalaza pritvorskog lekara da mu je stanje stabilno.

Presudu Mladiću doneće sudije Alfons Ori, Kristofef Fluge i Džastis Moloto. Izricanje će trajati od 10 do 12.30 časova. Tužilaštvo je tražilo da se Mladiću izrekne kazna doživotnog zatvora, dok je odbrana zahtevala da bude oslobođen, jer nije dokazano da je naredio da se izvrši bilo koji zločin u BiH.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading