ŠEŠELJ PREDLAŽE: Formirati institut za Haški tribunal

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2017

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SRS Vojislav Šešelj predložio je da se hitno formira naučni institut za proučavanje sudske prakse Haškog tribunala.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vojislav Šešelj

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije kazao da Srbija mora dati kvalitetan i stručan odgovor na sve što se dešavalo u Haškom tribunalu i da nisu dovoljne samo političke fraze.

- Lako je dezavuisati Haški tribunal političkim argumentima - važno je da se on suštinski dezavuiše pravnim argumentima. To nije teško, ali treba dobre volje i treba angažovati kvalitetne ljude koji će to uraditi - rekao je Šešelj.

On smatra i da Vlada Srbije, a naročito Ministarstvo pravde ne bi smeli pasivno da reaguju na izricanje presude Ratku Mladiću.

- Ono što je sad u interesu Haškog tribunala - to je da Ratko Mladić što pre umre. Njima ne odgovara drugostepeni postupak. Drugostepeni postupak se možda neće okončati ni za dve, tri godine - ocenio je Šešelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading