BRNABIĆ: NEĆU DA DELIM UKORE ŠARČEVIĆU!

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2017

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da neće deliti nikakve javne ukore ministru prosvete Mladenu Šarčeviću za koga kaže da vodi jedan od najtežih sektora i da se trudi "da svaki dan pomeri stvari na bolje".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Ana Brnabić

Upitana da li će javno ukoriti ministra Šarčevića zato što je u jednoj TV emisiji izneo nesmotreni komentar o vršnjačkom nasilju, ona je rekla da nije gledala gostovanje Šarčevića i da ne može da komentariše, ali da sa ministrom prosvete ima "fantastičnu saradnju".

- Mislim da on radi fantastičan posao u jednom od najtežih sektora u našoj zemlji i da se trudi da pomeri stvari na bolje. U ovom trenutku neću da delim nikakve ukore - rekla je Brnabić novinarima u Petnici.

- Biti ministar prosvete u Srbiji nije nimalo lako, jer je to jedan od najtežih poslova u Vladi - rekla je premijerka i ocenila da je ministar prosvete u resoru koji vodi ostvario ozbiljne rezultate koje drugi nisu uspeli u prethodnih deset godina.

- Informatika je uvedena kao obavezan predmet, nabavljeni su kompjuteri i umrežene su sve OŠ u Srbiji, povećane kvote za dvadeset odsto na tehničkim fakultetima, ETF u Beogradu dobio je novi prostor... - naglasila je Brnabić.

Ona je dodala da se može i mora bolje, ali da se mora priznati da ministar prosvete radi težak posao.

 

Nema tolerancije za vršnjačko nasilje

Brnabićeva kaže da se mora pronaći način da se pokaže mladima da se vršnjačko nasilje neće tolerisati.

Ona je povodom formiranja Tima za prevenciju vršnajčkog nasilja naglasila da je danas održan prvi sastanak i da se radi na planu aktivnosti ali da će probati da "repliciraju ono što je urađeno sa Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici".

- On je za ovo kratko vreme dao dobre rezultate i daje dobre rezultate zato što smo vezali nekoliko resora i nekoliko orgnazacija i lokalnih samouprava - rekla je Brnabić novinarima u Petnici.

Ona je dodala da je prevencija vršnjačkog nasilja važna ali da je važno imati i plan i pokazati da se takvo ponašanje ne isplati i da će biti sankcionisano, a ne da će biti zaboravljeno.

- Moramo da nađemo načina da pokažemo da se takvo nasilje neće tolerisati. Danas je bio prvi sastanak Tima za prevenciju vršnjačkog nasilja a još uvek radimo na planu aktivnosti.

Zamolila je, kako je rekla, ljude iz Vlade, da više govore o rezultatima primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici jer su to primeri koji mladim ljudima kažu "da se nasilje ne isplati i da će biti sankcionisano".

U Timu za prevenciju nasilja osim predsednice Vlade su ministar prosvete Mladen Šarčević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar trgovine Rasim Ljajić, a biće uključen i ministar kulture Vladan Vukosavljević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading