ŠARČEVIĆ RAZREŠIO MANDIĆEVU, IMENOVAO KOKEZU

Autor: Tanjug

Vesti

25.11.2017

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnica ministra prosvete zadužena za visoko obrazovanje Vesna Mandić smenjena je sa te funkcije, a na njeno mesto imenovana je Gordana Kokeza sa Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, potvrdio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: Tanjug
Mladen Šarčević

On je za "Novosti" rekao da je Mandić smenjena zbog velikog broja problema u sektoru koji je vodila - kašnjenja registra istraživača, zbog koga se dodatno čeka i novi konkurs za finansiranje naučnih projekata, problema oko dodele sredstava fakultetima, pritužbi saradnika za mobing...

- U poslednjem trenutku primetili smo da postoje nepravilnosti u konkursu za dodelu sredstava za unapređenje nastave na fakultetima. Bilo je osnova za sumnju u rezultate konkursa, a nije bio predviđen ni rok za žalbu. Zaustavili smo to na vreme - rekao je Šarčević.

Smenu i novo kadrovsko rešenje potvrdila je Vlada Srbije na poslednjoj sednici.

Kokeza je redovni profesor i predaje nekoliko predmeta iz oblasti menadžmenta i ekonomije, a osim za visoko obrazovanje, biće zadužena i za razvoj.

U timu ministra Šarčevića od ponedeljka neće biti ni Ljubica Antonijević, dosadašnji pomoćnik. Sektor za studentski i učenički standard, na čijem je čelu, biće ugašen i pripojen sektoru za investicije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading