BIZARNO: Albanski državni praznik slavi se u Srbiji?!

Autor:

Vesti

28.11.2017

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanci danas obeležavaju Dan zastave Albanije. Praznik ko praznik, nije nesvakidašnja pojava, ali slaviti državni praznik u sred tuđe zemlje u ovom slučaju naše pokrajine je potpuno bizarno. Dok se šiptarska zastava viori u Preševu, Bujanovcu i drugim gradovima Metohije, kosovski predsedika Hašim Tači šalje pozdrave i čestitke, koje iz Beograda nisu stigle, niti će.

RepublikaFoto: pixabay.com
Danas je Dan zastave Albanije

Povodom 28. novembra, albanskog državnog praznika Dana zastave, danas je na zgradi oštine Preševo, uz srpsku istaknuta i zastava Republike Albanije, javljaju lokalni mediji.

Stotine pripadnika albanske omladine pojavilo se na trgu Ilirija, gde su noseći albansku državnu zastavu proslavili taj praznik.

Albanski Dan zastave albanska omladina proslavila je i u Bujnovcu, dok se u bujanovačkom selu Končulj, koje se nalazi pored administrativnog prelaza sa Kosovom pojavilo više albanbskih zastava.

Centralna manifestacija povodom Dana nezavisnosti Albanije održana je danas u Valoni, uz prisustvo predstavnika državnog vrha i kosovskog predsedika Hašima Tačija, dok je premijer Ramuš Haradinaj otkazao učesće na ovoj ceremoniji, preneo je portal Ljajmi.net. 

Nasuprot proslavi Albanaca, čestitke lidera na ovaj dan su izostale a pogotovo zvaničnog Beograda, piše Preševo Jon.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading