Vulin: Presuda će imati posledice na dve zemlje i dva naroda

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.11.2017

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će presuda o Udruženom žločinačkom poduhvatu u BiH od strane Republike Hrvatske, ostaviti posledice na dve zemlje i dva naroda.

RepublikaFoto: Tanjug
Vulin: Za Srbiju je najviši interes mir i stabilnost i da srpski narod ima sva zagarantovana prava

Haški tribunal potvrdio je danas kazne svoj šestorici optuženih visokih funkcionera takozvane republike "Herceg-Bosna" i Hrvatskog saveta odbrane (HVO) u slučaju Prilić i pravosnažno ih osudio na ukupno 111 godina zatvora, zbog udruženog zločinačkog poduhvata, sa tadašnjim hrvatskim državnim vrhom na čelu. 

Kako je Vulin rekao, prenosi RTS, za Srbiju je najviši interes mir i stabilnost i da srpski narod ima sva zagarantovana prava.

- I za Srbe je najvažnije da se ova presuda ni na koji način ne odnosi na nas. Svakako pokazuje šta se događalo između Hrvata i muslimana tamo gde nisu bili saveznici, a tamo gde su bili saveznici niko ih nije kaznio za zločine nad Srbima. To ostavlja najdublji utisak - rekao je Vulin. 


Prema njegovim rečima, sudeći po Haškom tribunalu - ima zločina prema Hrvatima i muslimanima a "jedino niko nije činio zločine nad Srbima".

- Haški tribunal ne zaslužuje poštovanja jer nikada nije prihvatio da su Srbi bili stradalnici u ratu i da za njih nikada nije uspela da nađe pravdu - istakao je Vulin. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading