PRLJAVI PLAN LIDERA PROPALOG POKRETA: Janković i Ameri napadaju Vučića!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković priznao je da u Srbiji planira da sprovede makedonski scenario i uz pomoć Amerikanaca sruši Aleksandra Vučića.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ-B. GRDANOSKI-D.GOLL
Brajan Hojt Ji, Saša Janković i Zoran Zaev

Bivši zaštitnik građana je u intervjuu Nedeljniku (pogledajte okvir) praktično najavio da će pokušati da svrgne Vučića po istom scenariju po kom je u Makedoniji pao sa vlasti Nikola Gruevski.

NIŠTA NIJE TAJNA

Nije nikakva tajna da je Zoran Zaev do vlasti u Makedoniji došao uz ozbiljno zalaganje Amerikanaca, te da je ultimatum Brajana Hojta Jija doveo do toga da se višemesečna kriza u ovoj zemlji reši za nekoliko sati, a predsednik Đorđe Ivanov primora da poveri mandat za formiranje vlade njihovom pulenu, uz podršku Albanaca. Tome je prethodilo višegodišnje stezanje omče oko vrata Gruevskom, kreiranje raznih afera i blaćenje njegovih saradnika.

Da sve bude još gore, pre dva dana i zvanično je saopšteno da će novi američki ambasador u Skoplju biti Brajan Hojt Ji, koji se već istakao kao čovek Vašingtona zadužen za prljave poslove. Potpuno je jasno da će on iz glavnog grada Makedonije pokušati da "iskontroliše" ceo Balkan.

BITKA ZA FOTELJU

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da je Janković otvorio karte, te da je sad sasvim jasno da će na isti način i uz iste saradnike pokušati da pravi haos u Srbiji.

- Janković ne može sebe da vidi drugačije nego da po makedonskom scenariju dođe na vlast. Izazivanje krvoprolića nije mu strano. On je već znao da pusti tuđu krv i to bi iskoristio i sada da se dokopa fotelje. Zato ga i svi napuštaju, jer su videli kuda vodi radikalizacija pokreta koji se sveo na jednog čoveka. Prijateljstvo sa Zaevim jasno pokazuje odakle duva vetar - kaže Glišić.

Glavni urednik Novog standarda Željko Cvijanović otkriva šta je Jankovića ohrabrilo na ovako teške pretnje.

- Posebno je ohrabren time da Vučić neće moći da izda Kosovo, pa se nada da će onda Amerikanci početi da igraju za njega i da će ga postaviti na vlast. On je takav politički idiot i takav amater da na vlast i može da dođe samo takvom vrstom događanja, da padne atomska bomba, da nas okupiraju Amerikanci ili nemirima - zaključuje Cvijanović.

Šta je rekao u intervjuu

U intervjuu za Nedeljnik Saša Janković je praktično priznao da sprema makedonski scenario u Srbiji:

- Ovu crveno-crnu koaliciju možemo prekinuti jedino naporima slobodnih građana u svakoj od zemalja regiona pojedinačno, ali i u svima njima zajedno. Događaji u Makedoniji su to jasno pokazali i već sada je očigledno da se radi o procesu koji neće ostati ograničen samo na nju. Možemo se skupiti svi nastrojeni u regionu i reći - ne morate da im povlađujete, ovde ima iskrenih i sposobnih za mir i saradnju na Balkanu odmah i sad, a ne korak napred, dva koraka nazad. Pokret je uspostavio kontakt sa političkim organizacijama u regionu sa kojima delimo osnovne vrednosti, ciljeve i viziju budućnosti na istom prostoru.

RUŠENJE GRUEVSKOG
  • Dve godine protivnici Gruevskog, uz podršku Zapada, kreiraju razne afere protiv njega
  • Spoljni i unutrašnji pritisci nastavljaju se prisluškivanjem razgovora državnog vrha, za šta je optužen Zoran Zaev, koji je imao podršku stranih službi
  • Pod dejstvom tih pritisaka Gruevski 15. januara 2016. podnosi ostavku na mesto premijera Makedonije i raspisuju se izbori
  • Na izborima Gruevski i Zaev dobijaju otprilike isti broj mandata, pa odluka o budućoj vladi pada na Albance
  •  Pod pritiskom Zapada, nakon dolaska Brajana Hojta Jija u Makedoniju, Albanci staju na stranu Zaeva

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Bilja

01.12.2017 07:54

Cime se taj covek bavi, strasno.

Mira

01.12.2017 08:01

Nista novo i nista neobicno.Oni to vec rade javno,a Jankovic sigurno to ne radi dzabe.

gaga

01.12.2017 09:05

@Mira - Naravno da neće da radi džabe. Proračunat je on.

hanzaplast

01.12.2017 08:08

Koliko je Jankovic brzo doziveo skok i uspon, toliko brzo je i pao. Na takvim osnovama na kojima je on gradio pokret,nemoguce je opstati duze od jedne izborne kampanje, sto se vidi i na primeru Saleta prangije...